VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Zene és gasztronómia párosul az Esterházy-kastélyban

2017-03-17 | viptravel

Zene és gasztronómia párosul az Esterházy-kastélyban

Új rendezvénnyel bővül idén az eisenstadti (kismartoni) Esterházy-kastély zenei programkínálata.

A Herbstgold elnevezésű fesztivál nemcsak művészeti, hanem gasztronómiai élményt is kínál majd szeptemberben - hangzott el az ausztriai Esterházy Magánalapítvány rendezvényeit ismertető hétfői sajtótájékoztatón Sopronban.

Schneider Erika, az alapítvány magyarországi képviselője elmondta, hogy három pillérre épülnek a kismartoni programok. Egyrészt a már hagyományos classic.Esterházy koncertsorozatra, másrészt a szentmargitbányai kőfejtő előadásaira, valamint ettől az évtől a Herbstgold fesztiválra. Ez utóbbi szeptember 6-án indul a Haydn Filharmónia hangversenyével.

Rhomberg Géza, a zenekar igazgatója felidézte: az együttest 30 évvel ezelőtt Fischer Ádám alapította a Bécsi Filharmonikusok és a legkiválóbb magyar zenekarok tagjaiból. Tavaly Nicolas Altstaedt lett az új művészeti vezető és 2017-től a zenekarnak a kismartoni Esterházy-kastély ad otthont. A Haydn Filharmónia a classic.Esterházy hangversenysorozat részeként januárban adott először koncertet Ausztriában.

A vonósnégyesekre épülő classic. Esterhazy programkínálatában szerepel még Marlis Petersen szopránénekesnő estje, a Chamber Orchestra of Europe koncertje, első ízben mutatkozik be Kismartonban és ezzel együtt Európában a kanadai Banffban megrendezett nemzetközi vonósnégyes-verseny idei győztese, a Rolston String Quartet is.

December 21-én a Pannon karácsonyi gálával zárul az elsősorban Haydn, Mozart, Beethoven műveit megszólaltató sorozat. A szentmargitbányai kőfejtő szabadtéri nagyszínpadán idén a Rigolettót mutatják be, a premier július 12-én lesz, több mint ötezer nézőt várnak - tette hozzá Schneider Erika.

Összesen tizenkilenc előadás lesz, a legutolsó augusztus 19-én. Rigolettót a fehér-oroszországi születésű Vladislav Sulimsky és az olasz bariton, Davide Damiani alakítja majd. A rendező a francia Philippe Arlaud lesz. A szeptember 6-án kezdődő Herbstgold fesztivál klasszikus, dzsessz, balkáni, illetve roma zenei koncerteket kínál kulináris élményekkel kiegészítve. A tíznapos rendezvény tematikájában a francia forradalomra épít, ugyanis Joseph Haydn zenei újításai is erre az időszakra estek.

A nyitóesemény a Haydn Filharmónia koncertje lesz, a repertoárban pedig Ludwig van Beethoven, Dmitrij Sosztakovics és Joseph Haydn egy-egy műve szerepel. A záróprogram szeptember 16-án egy vonósnégyes maraton lesz. A Herbstgoldot hagyományteremtő céllal szervezik Kismartonban, hogy a régió kultúráit, népeit közelebb hozza egymáshoz.

Forrás és kép: turizmusonline.hu