VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Zalakaros egyre izgalmasabb

2015-06-24 | viptravel

Zalakaros egyre izgalmasabb

A település egészséges életmód és sport iránti elkötelezettségét mutatja a hagyományos kerékpárverseny valamint sorozatos fejlesztések melyeknek következő lépése a termáltó és ökopart, látogatóközpont

Több, mint ezerötszáz bringás pattant nyeregbe a hétvégén megrendezett Mapei Tour de Zalakaros népszerű háromnapos kerékpárversenyén, ahol a profi biciklistákon kívül a családok is útnak indultak három különböző távon. A 33 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton túrán a gyermekek és szüleik, a Hét Vezér Teljesítménytúra 60 kilométerén a nagyobb kihívásokat keresők, míg a Bianchi Zalakaros Maraton 127 kilométeres hosszán az igazán gyakorlottak indultak.

Az évek óta méltán népszerű verseny is témája volt annak a sajtótájékoztatónak, amit Novák Ferenc polgármester és Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester mellett a verseny egyik fő szervezője, Jankovics Ferenc, a rendező TEKER Egyesület vezetője tartott a Hotel Karos Spa dísztermében a viadalt megelőző napon.

Novák Ferenc polgármester szerint amellett, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a kihívás támogatására, s a kerékpárút-hálózat fejlesztésében is komoly munkát végeznek. A Nagykanizsa–Kapronca–Csáktornya–Zalakaros tengelyen együttműködés keretében sikerült megnyitni a déli irányú kerékpárutat Galambok irányába, amely a termáltó és ökopart szélén haladva tökéletes beláthatóságot biztosít a két természeti attrakcióra. A Zalakarosi és a Hévízi Kistérség összefogása keretében épült fel mindkét településen egy-egy kerékpáros ház, de a meglévő kerékpárút fejlesztése is tervben van. Közel 100 millió forintos pályázati forrásból a települést észak-dél irányba átszelő út mellett lévő árkok lefedésével, a zalakomári út irányába szeretnének továbbhaladni. Így a település forgalmas központi részét kikerülve, csodálatos természeti környezetben kerekezhetnek majd a családok. A balatoni bicikliútra történő rácsatlakozás a környező településekkel együttműködve valósítható meg, ez is a célok között szerepel.

 

A fürdőváros jelenleg folyamatban lévő, mintegy 300 millió forintos fejlesztési projektje a termáltó és ökopart kialakítása, melynek keretében a karosi gyógyfürdő elfolyó vizét hasznosítják egy termáltó létrehozásával. A tó köré a vidék természeti kincseit bemutató ökopart és látogatóközpont épül. A polgármester tájékoztatása szerint a kivitelezés első szakasza befejeződött, a második ütem végrehajtásán munkálkodnak a szakemberek, őszre várhatóan átadják a létesítményt, amelyben egészen különleges látványosságok, csúszdarendszer és bemutatóhelyek várják a vendégeket.

 

Az ökopart a tudományt is közel hozza a kicsikhez: tematikus túráin a gyerekeket a Mesepark várja, a Fények meditációs tere a Nap és a Föld egymáshoz való viszonyát mutatja be, a Hangok Pavilonja a természet hangjainak világába kalauzol, a Labirintusban pedig kőzeteket tanulmányozhatnak a látogatók. Emellett a Kis-Balaton környéki élővilág őshonos, védett természeti értékeivel is megismerkedhetnek a fürdővárosba érkezők.

 

A város stratégiai marketing vezetője, Jámbor Tímea a sajtótájékoztató zárásaként arra hívta fel a figyelmet, hogy Zalakaros évszakoktól függetlenül várja mind a fiatal, mind az idősebb generáció képviselőit, hiszen a dél-zalai fürdőváros az otthona a régió egyetlen négy évszakos családi fürdőjének, amely nemcsak testi, de lelki-szellemi feltöltődési lehetőségeket is kínál.

 

A kerékpározás mellett Zalakaros neve a sakkal is összefonódott, hiszen nemrég rendezték meg 34. a Zalakarosi Sakkfesztivált, amely ma már Magyarország egyik legjelentősebb sakkversenyének számít. Erre az alkalomra is rengeteg vendég érkezik a világ minden tájáról.

 

Forrás: turizmus.com