VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Virágzik a filmturizmus

2015-07-29 | viptravel

Virágzik a filmturizmus

Speciális turisztikai élmény felkeresni olyan helyeket, ahol híres filmeket forgattak. Egy-egy város, szálloda vagy történelmi helyszín még a filmek bemutatása után is évekig vonzza a turistákat.

Jót tett a szépséges spanyolországi városnak a Vicky Christina Barcelona sikere, holott addig sem szorult nagyon reklámra. Szinte mindegyik Woody Allen film – beleértve a párizsit és rómait is – megemelte az oda érkezők számát. De legalább ennyire izgalmasak az angliai forgatási helyszínek.

A klasszikusnak számító, Hugh Grant és Andie McDowell főszereplésével készült Négy esküvő és egy temetés egyes jeleneteit – például Bernard és Lydia esküvőjét – az Old Royal Naval College-ban forgatták.

A Karib-tengeri kalózok és a Les Miserables (Nyomorultak) romantikus, félelmetes, mégis gyönyörű természeti környezetben forgatott jeleneteit a londoni Greenwich-ben vették fel.

Egy több mint kétezer éves épületegyüttesben – Bamburgh Castle-ban, Northumberland északkeleti részén – forogtak a klasszikus angliai történelmi filmeposzok, a Macbeth és az Elisabeth jelenetei.

Borough Market egyike a legrégibb angliai piacoknak. Itt szinte mindent lehet kapni, ami finomság csak létezik a világon. Naponta több ezren keresik fel, köztük természetesen külföldi turisták is, de főleg, mióta a Bridget Jones filmek egyes jeleneteit itt vették fel.

A francia hadnagy szeretője című film egyik legsikeresebb változata Jeremy Irons főszereplésével készült. A London közepén található Southwarkban még ma is sokan megtekintik a forgatás helyszíneit.

A kenti Dockyard, ami egy órára van Londontól, több film és tévésorozat jelenetében is szerepel, például A múmia és a Downton Abbey bizonyos részeit is itt vették fel.

A skóciai Rosslyn Chapel is nagyobb látogatottságnak örvend, amióta a Da Vinci kód egyes baljós snittjeinek itt találtak megfelelő helyszínt.

Forrás és kép: turizmus.com