Igazi különlegesség a sárréti bio chili, és annak fajtáiból készült termékcsalád, amelynek nagy része szinte helyben elfogy.
Idén közel 25 ezer tő chili paprikát és 5 ezer tő édes nemes fűszerpaprikát termelt Bogár Sándor és családja, sárréti kertjeikben. A majd 30 féle különleges paprika és paradicsom termesztése, maga a családi vállalkozás úgy indult, hogy Bogár Sándor ajándékba kapott egy habanero paprikát, amelyet valaki Amerikából hozott neki, és elültette a magjait.
Mára a termékeik nagy része helyben elfogy, némelyiket pedig olyan híres vendéglátó-helyek vásárolják fel, mint a budapesti American and Mexican Grill Bár, vagy a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató.
A tetétleni ház kertjébe belépve erős kapszaicin illat terjeng. Mindent maguk csinálnak: a fóliasátrazástól az ültetésig, a fűszerek őrléséig, az üvegek felcímkézéséig, a késztermékek tartósításáig, az értékesítésig.
A termékskála egyre nő: a BBQ-szósz, a különféle mártások, csokoládék, a chilis méz, a mogyorós csokis chilis krém, a fancsali savanyított jalapeno, egyaránt kedveltek. A füstölt cayenne paprika akár egészben, akár törve különleges ízt ad az ételeknek. Ma már az egész országba szállítanak chilis termékeket és különféle fűszereket.
Forrás: turizmus.com