VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Valami wellness, valami Amerika

2015-08-04 | viptravel

Valami wellness, valami Amerika

Bár az USA turisztikai vonzerői között nem a wellness áll az első helyen, csupán beruházás, ötlet és elhatározás kérdése, miből és hol lesz üdülőparadicsom.

A Utah állambeli Amangiri Resort csupán egy órányi autóútra van a legnagyobb navajo indiánrezervátumtól. Itt húztak fel néhány luxusbungalót – építve a környéken található természetes hőforrásokra – valamint gőzfürdőt, gyógyászati részleget, kozmetikai központot.

A negatív energiák elűzésére is fogadtak fel ezotériában jártas mestert. Angelina Jolie és Brad Pitt sem panaszkodott a holdbéli tájra emlékeztető különleges környezetben található üdülőközpontra, amelynek szobaáraiban a limuzin és a magánrepülőgép igénybevétele is beletartozik.

Az új-mexikói Ojo Calientét már 150 évvel ezelőtt is látogatták a helybéliek gyógyhatású vizéért. A jelenlegi, rusztikus pueblo stílusban épült hotel, spa és fürdő-együttes érdekes szolgáltatása – a könnyű és eredeti menü mellett – a kukorica, füge és tengeri só keverékéből készült bőrradírozás.

Arizona vadregényes tájain belül is elképesztő látványt nyújt a The Boulders, a 12 millió évvel ezelőtt kialakult sziklás-barlangos környezet. A zen masszázson és az indián aromaterápián túli izgalmakat ígér a sámánok kőlabirintusa, ahol Lady Gaga és Lance Armstrong is többször eltévedt már.

Ugyancsak Arizona szolgál egy filmtörténeti emlékekben gazdag patinás, art deco stílusú szállodával, a Biltmore-ral, amely Marylin Monroe-nak is kedvence volt. Állítólag itt komponálta Irving Berlin híres számait, köztük a White Christmast. Liza Minelli és Sinatra még fénykorukban jártak ide, hogy megtapasztalják a híres türkiz masszázst, amely igazi indián metóduson és a meleg bazaltkövek gyógyító hatásán alapszik.

A yuma indiánok ősi nyelvén a Mii Amo szó voltaképpen utazást jelent. Az amerikai wellness imádók új Mekkája Sedonában található, ahol a Boynton Canyon vörös kövei szolgáltatják a kulisszát. Innen sem hiányoznak az amerikai őslakók által inspirált lelki workshopok.

Forrás és kép: turizmus.com