VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Újra nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

2016-01-13 | viptravel

A Magyar Éttermi Szövetség januári ülését a tavaly december közepén nyitott budafoki Promontor kertvendéglőben tartotta, az ügyvezető, Juhász Gábor meghívásának eleget téve.

A 150 éves multú helyen egykor működött kocsma, hentesüzlet is, az utóbbi húsz évben azonban zárva volt. Az újranyitásra vállalkozó Castan Group cégcsoport látott benne fantáziát, és portfoliójába illesztette a Búsuló Juhász, az Arany Hordó mellé. A cég vezetői korábban a csúcsgasztronómiában dolgoztak, emellé egy olyan kertvendéglőt álmodtak, ami Budafokon a bécsi Grinzinget idézi meg. Az idén még egy üzletnyitást terveznek, a Budai Várban butik hotelt nyitnak a Régi Országház Étterem helyén.

A Promontor kifejezetten a helyi és környékbeli alapanyagokra, borokra, pezsgőkre és sörre alapuló klasszikus, házias étterem, amelynek pincéjében hangulatos rendezvényterem is fogadja a vendégeket. Ha a városrészben megvalósul a régóta tervezett hajókikötő, akkor könnyebben megtalálják őket a külföldi turisták is. Egyelőre a helybeliek ragaszkodására alapoznak, és jogosan, mert az üzletnyitást még a villamosvezető is bemondta utasainak.

A cégcsoport hagyományos budafoki vendéglőt alakított ki, modern köntösben. Az épület másik szárnyában egy önkiszolgáló étterem, a Budafoki Gyors várja a déli órákban a vendégeket. Tavasszal megnyílik a tetőteraszuk is. A konyhát Tálos Tamás vezeti, akinek éppen az jelentett kihívást, hogy egy éttermen belül két vendéglátóhelyet kell kiszolgálni, és úgy kell összehangolni az ételeket, hogy azok a gyorsétteremben és a' la carte-ként is működjenek.

Forrás és kép: turizmus.com