VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Új szempontok szerint ítélték oda a Kék Hullám Zászlókat

2015-07-06 | viptravel

Új szempontok szerint ítélték oda a Kék Hullám Zászlókat

Az idén több szempontból módosult a minősítés menete, most először csillagokkal is megkülönböztették egymástól a díjazott strandokat.

Az utóbbi években, a nyári szezon kezdetén a Balatoni Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. számos szakmai szervezet együttműködésével minden évben értékelte a Balaton régió legjobb strandjait, s ezek a helyszínek megkapták a Kék Hullám Zászló díjat. Az idei évben a minősítés menete módosult: az új kritériumrendszernek köszönhetően a strandok jellemzői sokkal jobban elkülönültek egymástól, ennek köszönhetően a minősítés pontosabbá vált.

Szintén az újítás részét képezte, hogy a helyszíneket nem nyitás előtt, hanem működés közben keresték fel az értékelő bizottság tagjai, így a vendégek nézőpontjából vizsgálhatták a strandokat, a kötelező jogszabályi előírások betartásán túl ugyanis nagyon fontos a látogatók kényelme, komfortérzete is.

Az értékelést témák szerint különböző csoportokra osztották, ezek között jelentős szerep jutott a mozgáskorlátozottak számára kialakított szolgáltatásoknak (parkolóhely, mosdó, vízbejutást segítő eszközök), vagy a speciális lehetőségeknek kifejezetten kisgyermekek részére (pelenkázó, árnyékos játszótér, lidós partszakasz, stb.). Természetesen az olyan alapvető jellemzők is elbírálás alá kerültek, mint a víztisztaság, bejárók minősége, árnyékos részek aránya, járdák állapota, (szelektív) hulladékgyűjtők gyakorisága, stb., de a vendégek közérzetének javításához hozzájáruló szolgáltatások mennyisége és színvonala (pl. virágosítás, WiFi, sportpályák megléte, sporteszközök kölcsönzési lehetőségei, stb.) is nagy szerepet kapott.

Idén először csillagokkal is megkülönböztették egymástól a díjazott strandokat, a 3 csillagos minősítés jelöli a legmagasabb színvonalú helyszíneket. Ezt az alábbi 8 strand kapta meg:

Lidó strand, Vonyarcvashegy
Esterházy strand, Balatonfüred
Kisfaludy strand, Balatonfüred
Községi strand, Csopak
Községi strand, Balatongyörök
Napfény strand, Balatonlelle
Diási Játékstrand, Gyenesdiás
Községi Strandfürdő, Szigliget

Különdíjakat is kiosztottak, a „Balaton családbarát strandja" a balatonfüredi Esterházy strand lett, „a Balaton kerékpáros-barát strandja" címet a balatonberényi Községi strand kapta, a „Balaton legsportosabb strandjának" pedig a vonyarcvashegyi Lidó strandot választották. A fenti különdíjas strandok a Magyar Turizmus Zrt. vándorserlegeit is megkapták.

Érdemes még megemlékezni a legjobb balatoni szabadstrandtól (Platán strand – Balatonboglár) és a legtöbb pontot elérő strandról is (Községi strand – Balatongyörök).

Forrás és kép: turizmus.com