VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Új Business Class a Lufthansa valamennyi nagy távolságú járatán

2015-09-21 | viptravel

Új Business Class a Lufthansa valamennyi nagy távolságú járatán

A Lufthansa sikeresen befejezte a vállalat történelmének legkiterjedtebb kabin-átalakítási programját: a mai naptól csak új kabinbelsővel kialakított repülőgépek teljesítenek szolgálatot.

A Lufthansa összesen 106 nagy távolságú repülőgépbe építette be az új üzleti és a turista osztályt, 76 repülőgépen pedig az első osztály legújabb változata került kialakításra.

2011 óta a Lufthansa átlagosan mintegy napi egy millió eurót ruházott be a kabinbelsők átépítésére, amely összesen 1,5 milliárd euróba került. A nagy távolságú repülőgépek egyedülálló átalakítását a Lufthansa Technik végezte: a vállalat kicserélt, illetve átalakított körülbelül 39000 ülést, köztük 600 ülést az első, 7000 ülést az üzleti, és több mint 27600 ülést a turista osztályon. A nemrégiben bemutatott új prémium turista osztályra – amely máris sláger lett az utasok körében – 3600 ülést építettek be. Ez év őszétől az utasok bármely interkontinentális Lufthansa járaton választhatják a prémium turista osztályt.

A kabinbelső és az ülések mellett a fedélzeti szórakoztató rendszer is teljesen megújult: új monitorok és még nagyobb választékot kínáló audió és videó tartalom gondoskodik arról, hogy senki se unatkozzon az repülés időtartama alatt.

Ugyancsak az átalakítás részét képezte a FlyNet® szélessávú internetet biztosító berendezések felszerelése, amely immár minden nagy távolságú járaton elérhető. A vezeték nélküli internet (WiFi) az utasok számára lehetővé teszi, hogy bármikor böngésszenek a legfrissebb hírek, sportesemények közül a FlyNet® portálján, vagy bármely weboldalon. Ezen felül a gépek háromnegyede már közvetlen kapcsolattal rendelkezik a mobilhálózathoz, így lehetővé teszi az sms-küldést illetve a mobiltelefon adatszinkronizálását.

A kiváló értékeléseket kapott új üzleti osztály kiemelkedő ülő- és fekvőkomfortot kínál az utasoknak: az ülés egyetlen gombnyomásra egy teljesen vízszintes, 1,98 méteres ággyá alakul át. A két szomszédos ülés közötti nagyvonalú tér kellemes magánszférát biztosít minden utasnak, augusztus óta pedig a Lufthansa egy új, éttermi szolgáltatást vezetett be minden A380-as gépen, illetve az Öböl-menti és Ázsiába tartó járatokon. Az üzleti osztály kulináris világának felfedezését éttermi szintű kiszolgálás segíti: az asztalokat egyedileg teríti meg a személyzet, az ételek és italok felszolgálása pedig egyenesen a konyhából történik.

A Lufthansa számára az új kabinbelsők által biztosított magas szintű komfort egy további lépés a nyugati félteke első 5-csillagos minősítésű légitársaságának címe irányába. Az utasok visszajelzései nagyon pozitívak, ezt a 2015-ös Skytrax ügyfél-elégedettségi felmérés is visszaigazolja. A légiközlekedés legnagyobb globális felmérése során a Lufthansa három kategóriában nyert elismerést: "Legjobb Transzatlanti Légitársaság", "Legjobb First Class Lounge" és "Legjobb Nyugat-európai Légitársaság".

A kabinátalakítás során a Lufthansa Technik több, mint 300000 engedélyezési dokumentumot nyújtott be a hatóságoknak, az átalakítás nyolc különböző helyszínére szállított anyagok összesen 2400 darab, 40-lábas konténerben fértek el, míg maga a fizikai kivitelezés összesen 1,4 millió munkaórát vet igénybe.

Forrás: turizmus.com ; kép: aero.de