VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Turisták figyelem!

2016-02-03 | viptravel

Turisták figyelem!

Budapest mindig is Európa egyik legkedveltebb turistacélpontja volt, ez pedig megköveteli a fejlődést az országtól. Egy technikai újításnak köszönhetően a dunai sétahajózás élvezhetőbb, gördülékenyebb

Németország után most a magyarországi Európa Csoport hajóira is olyan automata GPS alapú turisztikai rendszert telepítettek, amely nem csupán az idegenvezetők dolgát könnyíti meg, de sokkal élvezhetőbbé is teszi a városnézést a turisták számára. Érkezzenek azok a világ bármely pontjáról.

Ugye mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor ellátogatunk egy számunkra idegen országba/városba, felülünk egy városnéző buszra vagy akár hajóra és az épületekben való gyönyörködést valamint tudásvágyunk kielégítését megzavarja az előttünk lévő monitor, ugyanis az egészen mást mutat, mint amit élőben látunk. Az idegenvezető ettől megzavarodik, azt sem tudja hirtelen, hogy éppen miről kellene beszélnie és még azokat az angol szavakat is elfelejti, amiket eddig legalább egészen jól tudott használni.

A forradalmian új Audio Guide rendszer az összes ilyen és ehhez hasonló problémát kiküszöböli. Ennek alapja ugyanis egy automata GPS rendszer, ami egészen egyszerűen azt jelenti, hogy a város nevezetességeit bemutató slideshow fix aktiválási pontokhoz igazodik. A rendszer követi a jármű mozgását, így minden kép, videó vagy információ éppen a megfelelő időpontban tűnik fel a képernyőkön. Ezzel elkerülve azokat a kényes helyzeteket, amikor már rég továbbhaladt a turistajárat azon a nevezetességen, amit a videó még ezután is hosszú percekig boncolgat, vagy épp fordítva. A rendszer megbízhatósága tökéletes, még a legzordabb időjárási körülmények sem befolyásolhatják működését és pontosságát. Nagyban megkönnyíti az idegenvezetők munkáját, hiszen így már csupán ahhoz kell igazodniuk, hogy a jármű éppen hol tart, hiszen a videó másodpercre pontosan követi azt.
Az audio guide 7 nyelven elérhető, így szinte minden turista megtalálhatja és kiválaszthatja azt a nyelvet, amin ő a legjobban ért. Emellett a slideshow plusz képeket is mutat egy-egy nevezetességről, több perspektívából bemutatva így az épületeket, szobrokat, tereket.

A díjnyertes rendszerrel felszerelt hajójáratokat tehát most már a Duna magyarországi szakaszán is megtalálhatják, amely persze nem csupán a hazánkba látogató külföldiek, de a magyar városnézők körútjait is még élvezhetőbbé teszi, mint az valaha is volt.

További részletek a www.pandeck.hu honlapon!

Forrás és kép: turizmus.com