VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Török támadás a budai várban

2015-09-16 | viptravel

Török támadás a budai várban

Török gyártmányú, Karsan ATAK márkájú midibuszok közlekednek hamarosan a budai várban.

Az év végéig forgalomba állnak a tervek szerint - a tesztidőszakot követően - az új alacsonypadlós, légkondicionált Karsan ATAK midibuszok a budai Várban.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a járművek keddi, budapesti bemutatóján bejelentette: a fővárosba két új, török gyártmányú midibusz érkezett meg, ezeket további tizennégy követi majd októberben. Felidézte, hogy sok volt a probléma az elavult midibuszokkal, és 2013-ban született az a döntés, hogy újak kellenek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budavári Önkormányzat 2013-ban indított közbeszerzési eljárást 16 midibusz beszerzésére. A beszerzés költsége 909 millió forint, amelyet a budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó program keretében, teljes egészében európai uniós támogatásból finanszíroznak.

Ha a szükséges források rendelkezésre állnak majd, akkor további 24 midibuszt tudnak lehívni a török szállítótól - közölte Szeneczey Balázs. Szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban felújították azokat az útvonalakat, amelyeken a vár menetrend szerinti buszai járnak.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere a beszerzés szükségességéről szólva arról beszélt, hogy a lecserélendő járművek talán ma az országban futó legrosszabb műszaki állapotban lévő buszok. Ezek a járművek kényelmetlenek, megbízhatatlanok - mondta.

Közölte, az ősz végétől az új midibuszok már forgalomba állhatnak a budai Várban. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy az új midibuszok alacsonypadlósak, légkondicionáltak, lehajtható kerekesszékes rámpával felszereltek, a járműveket EURO 6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotor hajtja.

A buszon egyszerre 39 ember tud utazni, az ülőhelyek száma huszonegy. Közölte, az új járműveknek kisebb a károsanyag-kibocsátásuk, mint a lecserélendő midibuszoknak.

Sakir Fakili budapesti török nagykövet arról beszélt, hogy Magyarország és Törökország együttműködései egyre szorosabbá válnak. Vancin Kitapci, a Karsan Pazarlama ügyvezető igazgatója szintén kiemelte: a két ország kapcsolata nagyon különleges. Mind a két ország nagyon sokat tesz azért, hogy a stratégiai együttműködést még szorosabbra fűzze - mondta.

Forrás és kép: turizmusonline.hu