VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Telefonfülkéből mobiltelefon-automata Bécsben

2017-01-16 | viptravel

Telefonfülkéből mobiltelefon-automata Bécsben

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket.

A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.

Nem kell kétségbe esnie annak, aki Bécsben útközben veszi észre, hogy lemerült a telefonja vagy éppen otthon felejtette a fülhallgatóját. Hat metróaluljáróban ugyanis mobiltelefon-automaták várják. Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak bennük. A kínálatban természetesen kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni.

Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő konnektor-átalakító adapterek fogynak ki belőlük. 

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során. 

Az automatákat egyébként a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre".

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu