VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Szépül a Normafa, itt vannak az első fejlesztések

2015-11-18 | viptravel

Szépül a Normafa, itt vannak az első fejlesztések

Bemutatták a Normafa rehabilitációjának első ütemében elkészült fejlesztéseket: eredeti állapotában állították helyre a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Anna-réti játszótér előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Normafa különleges hely, amely Budapest közigazgatási határain belül található, mégis természetvédelmi terület. Ez a főváros második leglátogatottabb közparkja, ahová egy szép, napsütötte hétvégi napon akár 10-15 ezren is ellátogatnak, és ez gondot is jelent, mert a környékre évek óta jellemző a túlhasználat. A program célja nem csupán a hegygerinc, hanem az egész János-hegy rendbetétele, nagyon fontos, hogy elérjék, a kilátogatók ne csak a gerincet, hanem az egész hegyet birtokba vegyék.

A kerület vezetője kitért arra is, hogy tart a fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának tervezése. Az önkormányzat célja, hogy minél többen jöjjenek föl a Normafára közösségi közlekedéssel vagy akár gyalog, de ne autóval.

Az Anna-réti játszótéren integrált játszóteret hoztak létre, ahol mozgássérült gyerekek is játszhatnak. A szülők javaslatait is figyelembe véve tizennyolc új játszóeszköz került a játszótérre, amely ütéscsillapító burkolatot is kapott. Harminc háttámlás, tíz támla nélküli padot, öt új találkozási pontot alakítottak ki.

A hegygerincen végigfutó, két és fél kilométer hosszú ösvény felújítása, a játszótér áthelyezése, az új játszóeszközök, utcabútorok, illemhelyek, táblák elhelyezése és a kerékpáros-sífutó út előkészítése 315 millió forintba került.

Forrás és kép: turizmus.com