VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Százezernél több látogatót várnak az Ősök Napjára Bugacon

2015-07-26 | viptravel

Százezernél több látogatót várnak az Ősök Napjára Bugacon

Száznál több jurtából álló sátortáborral, félszáznál több programmal, a korábbiaknál családbarátabb infrastruktúrával, több száz hagyományőrző bemutatóival várják a látogatókat.

Bíró András Zsolt, a szervező Magyar-Turán Alapítvány kuratóriumi elnöke a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző seregszemléjének nevezett esemény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a látogatók szokásos szombati tumultusát csökkentve már péntektől várják a több napra érkezőket. Jelezte: bővülnek az ülőhelyek és a hosszabb ideig maradókra gondolva még családbarátabbá igyekeznek alakítani a helyszínt egyebek mellett a kemping otthonosabbá tételével, a hulladékszállítási kapacitás bővítésével és zuhanyzási lehetőség biztosításával.

Az évről évre hatalmas érdeklődéssel kísért program egyik leglátványosabb elemének ígérkezik a lovas íjászsereg bemutatója és az ezt követő, Keleti vihar elnevezésű monumentális csatajelenet. A tavalyi Kurultajhoz hasonlóan ezúttal is felállítják a világ legnagyobb jurtáját, az Attila-sátrat, ahol ismét látható lesz Kertai Zalán grandiózus, Hunok bejövetele című festménye. Emellett egyedülálló hun régészeti és antropológiai tárlatot is bemutatnak a Magyar Természettudományi Múzeum, valamint a kecskeméti és kiskunfélegyházi múzeumok együttműködésével, Ősök arcképcsarnoka címmel, melynek részeként most először láthatnak az érdeklődők egy besenyő harcos koponyája alapján készült rekonstrukciót.

A tájékoztatón Szabó László, Bugac polgármestere arról beszélt, hogy két hete dolgoznak az előkészületeken és elkezdték a több mint száz jurtából álló tábor kiépítését. Úgy vélte: a Kiskunsági Nemzeti Park területe és ezen belül a rendezvény közvetlen helyszínéül szolgáló Bugacpuszta ezúttal is ideális és hiteles „díszletet" nyújt majd az Ősök Napja programjaihoz.

Forrás és kép: turizmus.com