VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Szállodaszoba a fűben, a csillagos ég alatt

2015-12-23 | viptravel

Szállodaszoba a fűben, a csillagos ég alatt

Álmodott már arról, hogy a szabadban, a csillagok alatt alszik, de kényelmesen? Akkor az Attrap-Réves (Álomfogó) szállodát válassza – javasolja a vagabond.se svéd online turisztikai újság.

Ezek a 2010-ben „kitalált” szállodaszobák valójában átlátszó, műanyagból épített gömbök, amelyeket Dél-Franciaországban húztak fel, olyan helyeken, ahol egyébként soha nem lakhatnánk, hiszen a nemzeti parkok területére egyébként építési tilalom vonatkozik. Ilyen például Allauch, La Bouilladisse, vagy a Verdon nemzeti park. A különös gömböknek, amelyek kívülről űrbeli lények lakásaiként hatnak, eltérő a felszereltsége. Némelyikhez „csupán” távcső és csillagászati térkép jár – természetesen a szokásos színvonalú szállodaszoba berendezés mellett – és van olyan luxus változatú is, amelynek része a jacuzzi, a vacsorához pedig helybeli borokat szolgálnak fel.

Mindegyik „bubble”-nak saját egyénisége van, és az enteriőrjük is eltérő: van, amelyiket a zen vagy az Ezeregyéjszaka jegyében rendezték be, míg egy másikat a szerelem és a romantika uralja.

Az ötlet egy testvérpár fejéből pattant ki, és a család is az üzemeltetője a gömböknek, amelyek előtt parkolni lehet, de piknikezni nem, és állatot sem szabad bevinni, hogy óvják a helyi faunát.

Ezeket a furcsa házacskákat ökologikusan építették meg, a berendezésük olyan anyagokból áll, amelyek könnyen lebonthatók és újrahasznosíthatók. Amikor vége van a szezonnak, akkor a gömböket szétszedik, és egy hónap alatt nyomuk vész, addigra talán a fű is kiegyenesedik alattuk. Ami az intimitást illeti, sok vendég nem szeretné, hogy állandóan szem előtt legyen, márpedig átlátszóak a falak. De miután az épületekhez vezető ösvények magánterületnek számítanak, és csak az ott lakóknak szolgálnak, így legfeljebb madarak kukucskálhatnak át a vastag műanyag falon.

A legolcsóbb házat éjszakánként ezer koronáért lehet kibérelni, a luxus változat 3.700 koronába kerül egy csillagos éjszakára.

Forrás és kép: turizmus.com