VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Sikeres volt az Adventi Ünnep a Bazilikánál

2016-01-08 | viptravel

Sikeres volt az Adventi Ünnep a Bazilikánál

Harmadával nőtt a látogatók száma az idei Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen az előző évhez képest. A családias, 35 napig tartó vásárnak 800 ezer látogatója volt közülük minden harmadik külföldi

Az ötödik éve megrendezett esemény színvonalát számos újdonság emelte és tette még emlékezetesebbé: a Bazilika látványos fényfestése a legismertebb karácsonyi mese, a Diótörő 3D-s animációjával bővült, a Zrínyi utca teljes hosszában streetfood kavalkáddá alakult át, és hazánkban egyedülálló módon január elsején rendhagyó Lencse Nappal várták a vendégeket. A vásár megújult káprázatos díszkivilágítása a Bazilika előtt és hívogató fénykapui az adventi szezon leginkább fotózott témái voltak. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál a korábbinál nagyobb területen, 80 kézműves kiállítóval, több mint 30 streetfood árussal, változatos programokkal, exkluzív rendezvényekkel, ingyenes korcsolyapályával és jótékonysági eseményekkel várta a családokat, baráti társaságokat.

Budapest három legnagyobb belvárosi adventi rendezvénye közül a „trendi"jelzőt érdemelte ki az Adventi Ünnep a Bazilikánál a Magyar Turizmus Zrt. értékelésében. Idén 800 ezer – közülük minden harmadik külföldi – vendég látogatott el a CNN listáján a világ 10. legtöbbet fényképezett helyszínének számító Szent István Bazilika előtt rendezett adventi ünnepre. A látogatókat az ország legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élménye várta itt: a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatát minden este karácsonyi ihletésű 3D-s rövidfilmek festették színesre. Az ünnepi hangulatot a 9 méteres karácsonyfa és a tér káprázatos látványt nyújtó díszkivilágítása is fokozta, amely energiatakarékos izzókból a Magyar Villamos Művek (MVM) támogatásával újulhatott meg idén és a vásár legtöbbet fotózott helyszíne volt, háttérben a Bazilikával.

Idén még nagyobb területen fogadta a vásár a látogatókat: a 80 kézműves a Bazilika oldalában, a Bajcsy Zsilinszky utat és a Hercegprímás utcát összekötő szakaszig rendezkedhetett be a hangulatos faházikókban előzetesen zsűrizett ajándéktárgyaival, a Zrínyi utca csaknem teljes hosszán pedig a streetfood legmenőbb képviselői sorakoztak fel a legkülönfélébb stílusú, kinézetű mozgóbüféikkel és egyedi menükínálatukkal, valamint az idei év ínyenc újdonságaival. A hideg ellen a gőzölgő forró ételek mellé jobbnál jobb forró koktélokból is válogathattak a vásárba érkezők. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál része a Magyar Turizmus Zrt. Budapest Winter Invitation programjának is, amely 1+1 forralt bor kuponnal hívta meg az ide látogató turistákat a rendezvényre. Ez a gesztus is hozzájárult ahhoz, hogy az idei 800 ezer látogató egyharmada külföldi volt. A vásárban becsült adatok szerint 75 ezer liter forró ital fogyott.

Lényeges szempont volt az idei vásár kiállítóinak kiválasztásakor, hogy a látogatók minőségi és egyedi ajándéktárgyak közül válogathassanak az adventi vásáron, éppen ezért kizárólag minősített és előzsűrizett termékekkel érkezhettek a termelők és dizájnerek. Nem is gondolnák, hogy sok kézműves egész évben készül erre a vásárra portékáival, és a kiállítás ideje alatt is folyamatosan készíteniük kellett a kézzel alkotott ajándéktárgyakat – volt, aki még a helyszínen is ezt tette –, hogy az igényeket ki tudják szolgálni.

Idén először, hagyományteremtő céllal Lencse Napot tartottak január elsején, ahol ez a szerencsehozó újévi étel a legtöbb gasztrokiállítónál és streetfood árusnál is kapható volt egyedi receptúrákkal elkészítve.

Forrás és kép: turizmus.com