VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Rómába utazók, figyelem: korlátozások lesznek az olasz fővárosban

2017-03-23 | viptravel

Rómába utazók, figyelem: korlátozások lesznek az olasz fővárosban

A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban.

Mint írták, az évforduló napján, március 24-én, szombaton a városban két jól elhatárolt és biztonsági szempontból különböző szintű zónát hoz létre a rendőrség.

A zöld zóna a Quirinnale körül terül el trapéz alakban, a Szent Péter tértől indul és a Corso Vittorio Emanuelle-t is magában foglalva éri el a Via Nazionale, a Via del Corso, a Piazza della Republica és a Via del Tritone által határolt területet.

Ebben a zónában a korlátozások szombat reggel hét órától lépnek életbe, a gépjárműforgalom és a belépők ellenőrzését 18 beléptető kapun keresztül végzik.

A még szigorúbb, kék zónát a Capitolium-domb körül alakították ki, ez magába foglalja a Piazza Venezia, a Piazza dell'Ara Coeli, a Piazza San Marco, a Fori Imperiali és a Piazza Madonna di Loreto területét. Ide csak szigorú ellenőrzés után, a 21 ellenőrző kapu valamelyikén keresztül léphetnek be az arra jogosultak, a személy- és gépjárműforgalom szünetel. A kék zóna korlátozásai már péntek éjféltől életbe lépnek. Valamennyi korlátozás szombat éjfélig lesz érvényben.


A metró azokon az állomásokon, amelyek a felszínen lezárt vagy ellenőrzött területre visznek, nem áll meg. Zárva lesz a Colosseum és a Forum Romanum is.

A Rómába látogatóknak számítaniuk kell a város több helyszínén engedélyezett felvonulásra, megmozdulásra. Ezeken a területeken korlátozott a mozgás, fokozott az ellenőrzés és a készültség. A konzuli szolgálat azt kérte az utazóktól, hogy kerüljék a csoportos megmozdulások helyszíneit és legyenek fokozottan óvatosak.

Forrás: turizmusonline.hu