VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Praktikus tippek, ha Velencébe készül

2017-05-24 | viptravel

Praktikus tippek, ha Velencébe készül

Lehetőség van sorbanállás nélkül megnézni a város látványosságait és mehetünk éjszakai szellemvadászatra is.

Nyáron – különösen a nyári szünet időszakában – a Velencébe vezető autópályák már az ország határai előtt is nagyon zsúfoltak. A városba nem lehet autóval bejutni, illetve számolni kell azzal is, hogy a kijelölt parkolóházak drágák és többnyire csak kora reggel találunk szabad helyet.

A Budapest Airportról könnyedén elérhető a lagúnák városa, alig több, mint egy óra alatt. Vannak olyan repülőjáratok is, melyek Velence központi repterére, a Marco Polora érkeznek, ahonnan busszal vagy hajóval már csak néhány perc a vízen lebegő város.

Transzfer

A tömegközlekedés részeként funkcionáló vaporettók olcsóbbak, ebből eredően pedig népszerűek is, így ha tehetjük, akkor mindenképpen a kora reggeli órákban induljunk el. De bérelhetünk vízi taxit és faborítású motoros jachtot is, ahol az ár a reptértől a Szent Márk térig 110 euró hajónként, viszont így akár tíz ember is utazhat együtt. 

Sötét titkok nyomában!

Lehetőség van éjszakai túrákra is, ezek közül az egyik legérdekesebb a híres nőcsábász, Casanova, kedvenc helyeit-épületeit bemutató program és az éjszakai szellemvadászat. Utóbbi sötétedés után indul a Rialtotól és a város sötét oldalába ad betekintést, halálesetekkel, bűncselekményekkel és szellemjelenésekkel, az eredeti helyszíneken. 

Sorbanállás nélkül Velencében?

A napközbeni városnézésnél van lehetőség az ún. skip the line túrákra, melyekkel – ahogy nevük is mutatja – kikerülhetjük a legfontosabb látványosságok előtt kígyózó végeláthatatlan sorokat. Egy ilyen túra fejenként 6-8 ezer forinttól indul és az ár tartalmaz idegenvezetői vezetést illetve olyan helyekre való belépést, ahová a szokásos túrák nem visznek el. 

Ha Velencében járunk érdemes ellátogatni a közelben lévő 3 kis szigetre, Muranora, Buranora és Torcellora. Burano a csipkekészítés- míg Murano az üvegdíszek és ékszerek fellegvára. Ha szeretnénk meglepni szeretteinket valamivel, akkor Velence helyett ezeken a szigeteken nézzünk körül, mivel az árak alacsonyabbak, a választék pedig jóval szélesebb. A három sziget akár egy fél napos hajótúrával is bejárható, 6-7 ezer forintért.   

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu