VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Pénteken startol a háromnapos Siófoki Halfesztivál

2015-10-08 | viptravel

Október 9–11. között Siófok Fő terén majdnem minden a halról szól. A kulináris élményeket kulturális és szórakoztató programok kísérik, az estéket koncertek zárják.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Siófoki Halfesztivált október közepén, népszerűsítve a halételeket, főként a balatoni halat, és bizonyítandó, hogy ősszel is vonzó, színvonalas programlehetőségeket lehet kínálni az üdülőrégió vendégeinek, lakóinak.

Az ingyenes, szabadtéri halfesztivál a gasztronómiai programok mellett országosan ismert előadók élő zenés koncertjeit (Gypo Circus, Wellhello, Children of Distance LIVE, Ganxsta Zolee és a Kartel, Honeybeast és Ivan & The Parazol) sorakoztatja fel, valamint bemutatja a város helyi professzionális és amatőr művészeti csoportjait, zenekarait, előadó művészeit. Lesznek a balatoni halról, halászatról, hajózásról és helytörténetről szóló ismeretterjesztő programok, az egész család számára hasznos időtöltést ígérve.

A rendezvényen a helyi éttermek és a fesztiválon megjelenő vendéglátók közreműködésével kreatív halétel-különlegességeket vonultatnak fel, miközben akváriumok mutatják be, milyen élőlények élnek a környezetünkben, illetve a vízben. Lesz főzőverseny elismert szakemberekből álló zsűrivel. A street food bajnokságon a helyi éttermek készítenek egyszerű, gyors halételeket. A közönség is szavazhat, kit talál a legjobbnak. A halpikniken a civil szervezetek főznek, barátkoznak, és ismerkednek egymással.

A több helyszínes programkínálat felsorakoztat könnyűzenei koncerteket, családi programokat, gyermek- és kézműves foglalkozásokat, rajzversenyt, kiállításokat, filmvetítéseket, sétahajózást és kézművesvásárt. A vásáron a helyi és regionális kereskedők, kézművesek, vendéglátók és borászatok kínálják portékáikat. Kitelepül a kőrösi halászfalu, amely régi halászeszközökön keresztül mutatja be a mesterséget. Lehetőség lesz hálót szőni kézműves-foglalkozás keretében, továbbá halformákat és hajókat készíteni fazekas segítségével.

Forrás: turizmus.com