VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Országjáró turistabusz és jeges szabadulószoba Szlovéniában

2016-08-30 | viptravel

Országjáró hop-on hop-off busz, jégkunyhó, mint szabadulószoba és négy országra nyíló kilátás egy helyi borokat is kínáló kilátótoronyból...

...ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések szállnak versenybe idén a Szlovénia leginnovatívabb turisztikai attrakciója címért.

A szlovéniai turisztikai hivatal 2004 óta minden évben kiosztja a leginnovatívabb turisztikai termékeknek és szolgáltatásoknak járó Sejalec-díjat, melyért nyílt pályázaton lehet indulni. Az idei 11 pályázó közül a nyertest októberben hirdetik ki, de az öt döntőst már most bejelentették, melyek a következők:

Glacier wellness, Hotel Špik

A Kranjska Gora-i Hotel Špikben található a Glacier wellness, melynek medencéit az épület alól, mélyről kinyert természetes forrásvízzel töltik fel, ez inspirálta a gleccser tematikájára épülő wellness-szolgáltatásokat és programokat is.

Loopy Slovenia A Loopy Slovenia az ország első olyan hop-on hop-off buszos szolgáltatása, amely nem egy városon belül közlekedik, hanem több települést is érint. A buszok két körben szállítják a turistákat: egy az ország nyugati, egy pedig a keleti részén, így a látogatók könnyen és kényelmesen megismerhetik Szlovénia legfontosabb látnivalóit, de több napos utazást is választhatnak.

Escape Igloo® Enigmarium Az Escape Igloo® Enigmarium a szabadulószobák újszerű megközelítésére épül. A játék során a Kranjska Gora sípálya lejtőin felépített jégkunyhóból, vagyis igluból kell kijutni.

Vinarium-torony Az 53,5 méter magas lendvai Vinarium-toronyból egy időben négy ország – Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria – vidékeit csodálhatják meg a turisták. A torony legmagasabb kilátójára felvonó segítségével lehet kényelmesen feljutni, aki bírja, az pedig bevállalhatja a 240 lépcsőfok megmászását. A földszinten a helyi gasztronómia ínyencségei és helyi borok várják a látogatókat.

Vízipark, Radlje ob Dravi A Radlje ob Draviban található vízipark Szlovénia első természetes „úszómedencéje”. A vizet természetes módszerekkel – homokszűrőkkel és növényekkel – tartják tisztán.

Forrás és kép: turizmusonline.hu