VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Németország idén a természetre fókuszál

2016-02-23 | viptravel

Németország idén a természetre fókuszál

A Német Turisztikai Hivatal idei év marketingtevékenységének középpontjában a több mint 130 német természeti tájegység áll – 16 nemzeti park, 15 UNESCO-bioszféra-rezervátum és 100 természeti park.

Ezen belül a két altéma „Meglepő természet" és „Élmény a természet" inkább a kevésbé ismert oldalakat és utazási lehetőségeket mutatja be, illetve konkrét tippeket és háttérinformációkat ad az utazáshoz.

„A DZT minőségi felmérése alapján a külföldi utazók 37 százalékánál a „Tájak és természet" a „Látnivalók" mögött az egyik legfontosabb kritériuma a németországi utazásnak – magyarázza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – 2014-ben 2,6 millió európai utazó érkezett „természeti üdülésre" Németországba – ezzel az európaiak körében Németország Ausztria és Franciaország mellett világszerte az egyik legkedveltebb természeti úticél. Németország területének több mint egyharmada „Nemzeti természeti tájegységként" különleges védettséget élvez, ezen a téren Németország világszerte a második helyen áll. A természethez való felelősségteljes és konzekvens hozzáállásunkat arra fogjuk felhasználni, hogy Németországot még erőteljesebben fenntartható úticélként pozícionáljuk, illetve hogy tovább növeljük a vidéki régiók üdüléseit. Németország már remek hírnévnek örvend kulturális úticélként, a mostani kampányunk célja, hogy országunk természeti úticélként is erőteljesebben bekerüljön a köztudatba."

A „Lenyűgöző természeti üdülés" tematikus kampány online kampányként jött létre, így mindenek előtt a digitális kommunikációs formákra alapoz. Emiatt első körben kibővült a természeti turizmus tartalom a www.germany.travel/natur oldalon: minden nemzeti természeti tájegség megtalálható egy interaktív térképen, ezen felül a 16 nemzeti park, a 15 bioszféra-rezervátum és 48 kiválasztott természeti park részletes tartalommal jelenik meg az oldalon németül, angolul és a legfontosabb piacok nyelvén. Egy úticél-kereső különböző beállítási lehetőségekkel leegyszerűsíti az adott kritériumok alapján a leginkább megfelelő természeti táj megkeresését (www.germany.travel/enjoy).

Több blogger-projekt az alapja a történetötletek és a szöveges, képes vagy videóval ellátott ajánlások folyamatos bővítésének egy kampány-hashtag alatt – ez pedig növekvő forgalmat generálhat a www.germany.travel/natur oldalon. A www.germany.travel/enjoygermannature oldalon a felhasználók által generált tartalom egy saját közösségi falon jelenik meg egyben.

A kampány legfontosabb piacai Hollandia, Nagy-Britannia, Belgium, Svájc, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Dánia, Spanyolország és Svédország. A kampány partnere az EUROPARC Deutschland, a „Nemzeti Természeti Tájak Németországban" szervezet, illetve a Verband deutscherNaturparkee.V. egyesület és a szövetségi államok marketingszervezetei.

Forrás és kép: turizmus.com