VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Nem árt készpénzt is vinni Görögországba

2015-06-18 | viptravel

Nem árt készpénzt is vinni Görögországba

Ha nem sikerül megegyezni a hitelezőkkel, június 30-án csődbe mehet Görögország. Az utazni készülőknek nincs mitől félniük szállásukat már kifizették az utaztatók de készpénzről érdemes gondoskodniuk

Görögországnak június 30-ig kellene 1,6 milliárd eurót visszafizetnie az IMF-nek. Ha ez nem sikerül, technikai értelemben csődbe mennek, igaz erre kicsi az esély, hiszen minden félnek érdeke a megállapodás. De a hitelezők a lehető legkevesebb kedvezményt szeretnék adni a görögöknek.

 

Viszont emiatt nem kell aggódniuk azoknak, akik Görögországba indulnak nyaralni. Érdemes viszont a szokásosnál kicsivel több készpénzt is vinni, hogy biztosan minden rendben legyen az út alatt.

 

A szervezett utazások résztvevőinek nincs aggódnivalójuk, az utazási irodák jóval a szezon előtt lefoglalták a szállásokat és a járatokat, már ki rég ki is fizették őket. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja szerint az utazókat nem érintheti kellemetlenül még az esetleges görög csőd sem.

 

A csőd bejelentése után megrohanhatják az ATM-eket, a bizonytalan időszakban dönthetnek úgy a boltosok, hogy nem fogadnak el kártyát. Német lapok szerint a görög bankok is napokra bezárnának ebben az esetben. Ha a bankszámlákat is zárolják, akkor a bankkártyás fizetés teljesen le is állhat, ahogy az a 2013-as ciprusi csőd esetén is történt.

 

Homa Péter, a Bankkártya.hu szerkesztője szerint mindenképpen érdemes lehet több készpénzt, vagyis eurót vinni a Görögországba utazóknak – írta az Origo.

 

Véleménye szerint nemcsak most, de máskor is gondolnunk kell arra, hogy bankkártya nélkül is boldogulni tudjunk.

 

Forrás: turizmus.com