VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Mondd meg, mit vásárolsz, megmondom, honnan jössz!

2018-12-12 | viptravel

Mondd meg, mit vásárolsz, megmondom, honnan jössz!

Könnyű megtippelni, melyik ország útlevelét hordjuk a zsebünkben, amikor sorba állunk a duty free shopok kasszáinál.


Ha valaki pár évig dolgozik egy reptéri üzlet pénztárgépénél, a választ rutinból rávágja. Italból többnyire a svédek meg norvégok vesznek tetemes mennyiséget, de vigyáznak a megengedett bevihető palackszámra. Téliszalámit, tokajit magyarok is vásárolnak, többnyire a külföldön élő rokonoknak, hiszen italt nem engednek fel a fedélzetre. Hogy amit a reptéri boltban veszünk, az is ital? Nos, ez más kérdés.

 

Kis erőfeszítéssel az is kitalálható, hogy az adott ajándék kinek szól majd. A Travel and Leisure cikkírója azt elemezte, hogy egy amerikai repülőtér üzletei milyen tapasztalatok alapján rendelnek árut – attól függően, mely légitársaság hová tartó gépei indulnak leggyakrabban termináljaikról.

 

Ha van időnk a felszállásig, előszeretettel keresik fel időűzés céljából is ezeket a boltoka, és vásárolnak könyveket, cukorkákat, magazinokat, csokoládékat. Az amerikai Hudson reptéri üzleteinek forgalmát elemezve az is kiderül, az Egyesült Államok mely részéből érkezők vesznek szemcseppeket, allergiaellenes gyógyszereket, napolajat, gumicukrot és azt is, mely színes magazint vásárló vevő hová valósi.

 

Az Észak-Keletről származó utasok nagyobb valószínűséggel vásárolnak allergiás gyógyszereket, mint bármely más régióban honosak, míg a nyugati partiak több szemcseppet vásárolnak, mint a keletiek. Erre főleg az ottani lakosság érzékenysége, az évszak, illetve az adott desztinációk növényvilága, és annak pollengazdagsága adhatná meg a magyarázatot.

 

Az egészségügyi és wellness-magazinok állítólag kedveltebbek a nyugati parti lakosok körében, de a legújabb fitnesz trendek és a hollywoodi pletykák népszerűsége verhetetlen. A keleti partiak a csúcsminőségű divat- és szépség magazinokra vevők, a New York-iak pedig nyilvánvalóan elolvassák a legfrissebb New Yorker-t .

 

A vevők igényeinek felmérése főleg a karácsonyt megelőző ünnepi szezon várható rekordforgalmában fontos. Ilyenkor a pótmegrendeléseknek már elő készítve kell lenniük. Azt sem árt tudni nagyjából, hány zacskó kedvenc fajtájú gumicukor vagy snack fogy majd, a gyerekutasok várhatóan nagy száma miatt.

 

Bár az emberek nem szeretik, ha kiszámíthatónak titulálják őket, jól esik, ha kedvenc magazinjaink vagy nassolnivalóink ott sorakoznak a polcokon.

 

 

 

Fotó: flemingo-intl.com
Forrás: turizmus.com