VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Megnyílt Jamie Oliver budapesti étterme

2016-05-23 | viptravel

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben megnyílt Jamie Oliver első közép-európai étterme, a Jamie's Italian a budai Várban.

A Szentháromság utcában található éttermet Jamie Oliver a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal hozta létre, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként. Az első Jamie's Italiant a világhírű angol szakács és olasz séf mentora, Gennaro Contaldo 2008-ban nyitotta meg Oxfordban, jelenleg több mint 60 étteremük van világszerte. Az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie's Italian minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít – írják közleményükben.

Az ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie's Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe. A legtöbb esetben szabadtartású vagy bioalapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie's Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Kipróbált, letesztelt receptek alapján rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg. A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartják, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, megtanítják minden egyes fogás eredetét. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és terasz is várja a vendégeket.

„Az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna – fogalmazott Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Csoport vezetője. – Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk" – tette hozzá a szakember, aki szerint az együttműködés által Budapest egy újabb lehetőséget kapott, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.

 

Forrás és kép: turizmus.com