VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Májustól újra láthatók zsiráfok a Schönbrunni Állatkertben

2017-04-19 | viptravel

Májustól újra láthatók zsiráfok a Schönbrunni Állatkertben

A rotterdami állatkertből érkező Fleur és Sofie lesznek a Schönbrunni Állatkert felújított zsiráfkifutójának első lakói.

Az épületet májusban járhatja be először a nagyközönség: Napelemes télikert, tágasabb belső és külső kifutó valamint speciális egészségügyi állomás áll majd a hosszúnyakúak rendelkezésére.

Mintegy hétmillió euróból újították fel és bővítették ki a bécsi állatkert zsiráfkifutóját, amelynek 2017. május 10-én lesz a hivatalos átadója. A korábbihoz képest háromszor nagyobb kül- és beltéri kifutóba két rotterdami recés zsiráf költözik majd be, akik az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének Veszélyeztetett Fajok Programja keretében érkeznek az osztrák fővárosba.

A bécsi állatkert korábbi zsiráfjai, Kimbar, Carla és Rita ugyanis egyelőre azon az átmeneti szálláson maradnak, ahova a felújítás idejére átköltöztették őket. Ennek oka, hogy a viszonylag idős, 24 éves zsiráfbikát, Kimbart, már nem akarják egy újabb szállítással és helyváltoztatással stresszelni. Élete alkonyán pedig társaságként vele marad eddigi csordája, Carla és Rita.

Az új zsiráfkifutó szíve egy hatalmas, fényárban úszó télikert lesz, amelynek középső tartószerkezete a szavannák egy tipikus fájára, az ernyőakáciára hasonlít. A nyitható üvegtetőre egy 237 négyzetméteres napelemet telepítenek, ezzel állítják majd elő a szükséges áramot. A 434 négyzetméteres beltéri kifutóba egy akadálymentesen megközelíthető galériát is építettek, hogy a látogatók szemtől szembe csodálhassák meg a lenyűgöző állatokat.

Az 1.170 négyzetméteres szabadtéri kifutóban egyaránt lesz füves terület és homokos rész a pihenéshez valamint egy ágakkal teletűzdelt kőhalom, aminek az állatok nekidörgölőzhetnek. Az alternatív vakarófára azért van szükség, mert a zsiráfok imádnak vakaródzni, ezt azonban hosszútávon egyetlen bokor sem élné túl.

A Zsiráfparknak elnevezett, maximálisan a lakók igényeihez igazított új kifutó másik büszkesége egy speciálisan a zsiráfok orvosi ellátásához kialakított egészségügyi állomás, amellyel alig néhány állatkert rendelkezik csak Európában. A bizalmatlan, menekülésre hajlamos állatokon itt úgy végezhetik el az aktuális orvosi vizsgálatokat, pedikűrt vagy mérlegelést, hogy plusz stresszt okoznának a hosszúnyakúaknak.

A Zsiráfparkhoz tartozik majd az új Kelet-Afrika Ház is, ahol törpemongúzok, páncélosgyíkfélék, tokófélék és szarvasvarjak lesznek a zsiráfok szomszédai. Sőt, utóbbiakkal még a kifutójukat is megosztják majd.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu