A Magyar Turizmus Zrt. a Gasztroélmények Éve jegyében február 22-én a Bécsi Sommelier Egyesülettel és a Bortársaság Kft.-vel közösen telt házas prezentációt tartott Bécs belvárosában.
"Bemutatónk célja, hogy elismertessük és megismertessük azt a gasztroforradalmat, amely jelenleg Magyarországon zajlik" – érvelt a rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője. A 12 csúcsbor és pezsgő felvonultatásával 6 magyarországi borrégiót mutattak be részletesen, kiemelve a rangos elismeréseket és az elmúlt évtizedben megvalósult technológiai és szakmai fejlesztéseket.
„A bortételek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az egyedi magyar fajták – a furmint, tramini és kadarka – is hangsúlyt kapjanak, illetve a borokon keresztül kapcsolódási pontokat találjunk az osztrák–magyar történelemben és mindennapokban" – hangsúlyozta az MT Zrt bécsi irodájának vezetője.
A kitűnő tételek és az átfogó prezentáció is jól szemlélteti, hogy mára a magyar gasztronómia sok területen az elit ligában játszik – fejezte ki elismerését a workshopot követően KR Josef Bitzinger, a Bécsi Sommelier Egyesület elnöke.
Forrás és kép: turizmus.com