VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Látványos strandja lesz 2018-ra Debrecennek

2015-08-27 | viptravel

További négymilliárd forinttal támogatja a kormány a debreceni Nagyerdő fejlesztését, mely a strandfürdő rekonstrukcióját is magában foglalja.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. május végén tervezői ötletpályázatot hirdetett az Aquaticum Strandfürdő fejlesztési elképzeléseinek kidolgozására- írta a dehir.hu hírportál. Az ötletpályázat eredményét kedden hirdették ki. Papp László polgármester elmondta, húsz tervező adott be pályaművet, ezek közül kilencet díjaztak, illetve vásároltak meg összesen 20 millió forintból. A zsűri döntése szerint Bordás Péter pályaműve lett az első, második helyezett nem lett, két harmadik viszont igen.

A portál emlékeztet: Bordás Péter tervezte a Nagyerdei Stadiont és a parkerdő megújításának is ő volt a tervezője. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ötletpályázatra beküldött pályaművekből a legjobb elképzeléseket felhasználják majd a strandfürdő felújításánál. Az, hogy Bordás Péter nyerte az ötletpályázatot, még nem jelenti azt, hogy ő tervezi majd az új strandot, a tervező(k) személyéről később döntenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Nagyerdő teljes rekonstrukciója, így a strandfürdő felújítása 2018-ra készülhet el.

„Az a cél, hogy egy vizes élményparkot hozzunk létre a strandfürdő területén, mely képes kielégíteni a debreceniek igényeit, és a turisták számára is vonzó, ezáltal élénkítő hatása lehet Debrecen turisztikai életére. A most bemutatott tervek nem egy az egyben valósulnak meg. Az volt a célunk, hogy ötleteket, jó elgondolásokat merítsünk a pályaművekből a fejlesztéshez. Nagyon érdekes kérdés és egyben kihívás is, hogy húsz kilométerre Hajdúszoboszlótól milyen típusú strandfejlesztésben gondolkodjunk. Úgy gondolom, itt jó ötletek születtek, s néhány év múlva egy nagyon egyedi strandfürdője lesz Debrecennek" – nyilatkozta Papp László polgármester.

Az ötletpályázatra beérkezett legjobb pályaműveket bárki megnézheti, azokat ugyanis kiállították a Kölcsey Központ folyosóján.

Forrás és kép: turizmus.com