VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Kontrasztokra építő fine dining Budán

2015-09-03 | viptravel

Kontrasztokra építő fine dining Budán

Hampuk Zsolt, a Hertelendy Kastélyszálló korábbi séfje Lamb and Leo Bistro néven nyitotta meg Buda legújabb fine dining éttermét, ahol nem csak konyhafőnökként, de tulajdonosként is helytáll.

Bevallása szerint a vendégeknek főz, nem az ételkritikusoknak. A város zajától távoli bisztró ezért az otthonos Bel-Budán, a Gesztenyéskert közelében várja azokat, akik kontrasztos ízekre és meghitt légkörre vágynak.

Az újonnan nyílt bisztró konyhájában találkozik a bárány és az oroszlán.„Minden fogásomban a könnyed, sima, hagyományos ütközik valami vaddal, merésszel, szokatlannal. Ezek azonban a kontraszt ellenére tökéletes harmóniát alkotnak – vallja Hampuk Zsolt, akinek tányérjain a klasszikus francia alapok mellett az olasz és magyar ízek is megjelennek.

A Lamb and Leo vezetője Franciaországtól Hong Kong-ig számos Michelin-csillagos séf mellett szerezte tapasztalatát, és a vendéglátás szinte minden területén otthonosan mozog. A kiváló alapanyagok, ízek és fogások mellett a vendégközpontúságot tartja a vendéglátás egyik legfontosabb sarokpontjának. Ez a szemlélet is közrejátszott abban, hogy úgy döntött: a Lamb and Leo Bistróban a konyha mellett a napi üzleti ügyekért is ő felel.

Az új étterem főfogásai közül különösen a karamellizált gyöngyhagymával és madeira boros, rozmaringos padlizsánnal tálalt szarvasgerincre büszke, a desszertek közül pedig a fahéjfagylalttal és karamellöntettel szervírozott almatorta az egyik személyes kedvence.

Forrás és kép: turizmus.com