VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Kilencszázan futottak a repülőtéri betonon

2015-09-07 | viptravel

Kilencszázan futottak a repülőtéri betonon

Az esős idő ellenére több mint 900 futó robogott végig szombaton a Liszt Ferenc-repülőtér alkalmi futópályáján.

Világító pályafények és szemerkélő eső fogadta a futókat az idei Runway Run nemzetközi futóversenyen. Ez a futás Európában mindenképpen egyedülálló, hiszen nincs a földrészen még egy olyan különleges verseny, amelyen egy amúgy működő repülőtér ideiglenes, csak a futók kedvéért lezárt, aktív futópályáján lehetne sportolni. A jelentkezők 5 és 10 kilométeres távon, illetve 5 + 5 kilométeres páros váltófutásban mérhették össze képességeiket.

A Budapest Airport immár harmadszor rendezte meg az őszi főváros futószezon nyitányaként ezt a nemzetközi versenyt, amelyen légitársaságok, repülőterek, a légi közlekedést kiszolgáló cégek, repülőtéri hatóságok képviselői húztak futócipőt, hogy összemérjék tudásukat. Végül az időjárás is kegyeibe fogadta a repülőtéri futókat, hiszen pontosan tíz perccel a rajt előtt elállt a szakadó eső, és a mezőny nyugodtan vághatott neki a távnak.

Az idei verseny nevezési díjaival a mozgássérült vagy látáskárosodott futók sportolását segítő magyar Suhanj! Alapítványt, illetve a külföldi résztvevők a brit Anthony Nolan, leukémiás gyermekek csontvelő átültetését segítő alapítványát támogatják.

A különleges futóverseny egyben informális légközlekedési fórummá is alakult, hiszen számos külföldi légitársaság, utazási iroda, repülőgépgyár, repülőtér, szálloda és egyéb cégek vezetői adnak egymásnak randevút a ferihegyi betonon – futócipőben.

„Igazán lelkesítő volt 900 másik futóval együtt nekiiramodni a kissé még nedves beton futópályának, amit alapjában véve azért az utasszállító gépek számára építettek. Valamennyien nagyon élveztük ezt a különleges atmoszférájú versenyt – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, aki maga is futott a Runway Run-on. – Nemcsak felejthetetlen élményt tudtunk nyújtani a mintegy 170 külföldi vendégnek, akik a légközlekedés számos területéről érkeztek, hanem meg tudjuk nekik mutatni a magyar főváros szépségeit is egyben."

A versenyben az egyéni számok mellett csapatok is indultak, a leggyorsabb repülőtér díját a lengyelországi Wroclaw Airport hozta el Budapestet és Berlin repülőterét megelőzve; a leggyorsabb légitársaság a svájci Swiss International lett az ír Aer Lingus és a magyar Wizz Air előtt. A leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi vállalkozás a Heinemann Duty Free által üzemeltetett Magyar Duty Free csapata lett.

Forrás és kép: turizmus.com