VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Kifutott az első "okos" turistahajó Budapesten

2016-03-04 | viptravel

Kifutott az első

A GPS rendszerrel felszerelt hajójáratok most már a Duna magyarországi szakaszán is megtalálhatóak, amely persze nem csupán a külföldiek, de a magyar városnézők körútjait is élvezetesebbé teszi.

A GPS alapú turistavezető rendszer lényege, hogy kiküszöböli azokat a problémákat, amiket eddig tapasztalhattunk. Ha nagyobb volt a vízállás, esetleg egy-egy pontot ki kellett hagynia a hajónak, az előre elindított CD-s rendszer tette a dolgát, a hangszórókból folyamatosan szóltak az információk. A probléma ott volt, hogy a hangszórókból hallottak és a szemmel láthatóak gyakran nem egyeztek. Ezt a problémát az IntegraBus Kft. közreműködésével úgy küszöbölte ki az Európa Csoport, hogy egy olyan GPS alapú idegenvezető rendszer alkotott meg, melyben előre beprogramozott be- és kilépő GPS koordináták határozzák meg az adott felvétel elindítását, lejátszását vagy épp kihagyását. Ennek köszönhetően ez a rendszer változó hajózási körülmények között is képes teljes értékű idegenvezetést lebonyolítani.

Az Európa Csoport március 1-jén élesítette az Audio Guide-ot, így már a cégcsoport flottájának összes hajóján elérhető ez a szolgáltatás. Az újonnan bevezetett rendszer jelenleg 7 nyelven, magyarul, angolul, kínaiul, törökül, japánul, oroszul és koreaiul képes levezényelni az egyes túrákat, de hamarosan társul még az olasz, a spanyol, a francia és a német nyelv is a felsoroláshoz. A 7 nyelven megszólaló információk mellé képi világ is társul. A hajókra szerelt LCD TV-k az adott pontokról olyan szárazföldi perspektívát is adnak, ami akár kedvet is csinálhat az egyes pontok szárazföldről való megismerésének is.

További részletekért kövesse a www.pandeck.hu honlapot!

Forrás és kép: turizmus.com