VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Kedvező feltételekkel hosszabbította meg Forma-1-es szerződését a Hungaroring

2016-04-25 | viptravel

Kedvező feltételekkel hosszabbította meg Forma-1-es szerződését a Hungaroring

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken elmondta, hogy kedvező anyagi feltételekkel hosszabbították meg 2026-ig a mogyoródi Forma-1-es futam szerződését.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán kifejtette: "a magyar állam rengeteget spórolt a jogdíjon" azzal, hogy tízéves időtartamra állapodtak meg a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal. Gyulay emlékeztetett rá, hogy tavaly átfogó koncepciótervet készítettek, amelyben szerepel a lelátók, a főépület és az összes létesítmény cseréje, mert 1986 óta elavultak.

A vezérigazgató úgy fogalmazott: a Hungaroring népszerűsége nem csak a részvénytársaságnak köszönhető, hanem például az államnak, amely az elmúlt 30 évben politikai rendszerektől és kormányoktól függetlenül kiemelt figyelmet fordított a mogyoródi pályára. Felidézte, hogy tavaly a magyar lett az év futama a Forma-1-ben, ráadásul Budapest közelsége, a pálya vonalvezetése, a kiváló hangulat, az időpont és a rendezés miatt a csapatok és a pilóták is az első három között említik.

A Hungaroring felújított és a közelmúltban átadott burkolatán Michelisz Norbert pályacsúcsot döntött a túraautó-világbajnokság pénteki szabadedzésén.

"Elképzelhető, hogy valóban gyorsult a pálya. Nagyon jól sikerült a felújítás, a kivitelező remek munkát végzett, Charlie Whiting is el volt ragadtatva" - utalt a Forma-1 versenyigazgatójának elismerő szavaira Gyulay. Mint mondta, a jó példákat mindenhonnan megpróbálják összeszedni, de a sok fejlesztés és a sok funkció miatt elsősorban az ausztriai versenyhelyszín szolgál számukra példaként.

A vezérigazgató kifejtette, hogy többfunkciós motorizációs központot hoznának létre az aszfaltcsík mellett, hogy ne csak sportlétesítményként, hanem az autóipari beszállítók tesztpályájaként is lehessen használni a Hungaroringet.

 

Forrás és kép: turizmus.com