VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Idén már 47 százalékkal több magyar turista kereste fel Horvátországot, mint tavaly

2017-05-24 | viptravel

Idén már 47 százalékkal több magyar turista kereste fel Horvátországot, mint tavaly

A Nagycsarnokban tartott "Horvát napok" keretén belül beszámoltak a magyar turisták számának növekedéséről és idén először a látogatók horvát termékeket is kipróbálhattak.

Tíz éve már, hogy a turisztikai főszezon közeledtével a Horvát Idegenforgalmi Közösség szervezésében Horvátország bemutatkozik a Vámház Körúti Vásárcsarnokban, ahol idén először a látogatóknak horvát termékeket is kínálni fognak.

Ezzel a bemutatkozással már itt Budapesten, a prezentáció május 23-25. közötti időszakában szeretnénk felhívni a Magyarországról hozzánk érkező vendégek figyelmét a Horvátországban megvásárolható helyi termékekre – mondta az ünnepélyes megnyitón Josip Zaher, a Horvát Gazdasági Kamara elnökhelyettese.

Az esemény jelentségét mutatja, hogy jelen volt Gordan Grlić-Radman, Horvátország budapesti nagykövete, Tomislav Tolusic horvát mezőgazdasági miniszter, valamint Gari Capelli horvát idegenforgalmi miniszter is.

Déli szomszédunkat tavaly 500 ezer magyar turista kereste fel, és már idén az első öt hónapban 47 százalékkal többen érkeztek Horvátországba - mondta megnyitó beszédében a turisztikai miniszter.

Gari Capelli szerint először fordul elő, hogy nem a helyszínen, hanem ezen a kultikus helyen, a magyar vásárcsarnokban mutatják be a horvát termékeket, és a gasztronómiát. Országa mosollyal és biztonsággal várja a magyarokat.

Tomislav Tolusic miniszter a két ország jó kapcsolatára hivatkozva mondta el, hogy a határ nem elválasztja, hanem egyesíti a két országot. Megjegyezte, hogy bár a magyar gazdaság versenyképesebb, mint a horvát, de tudnak ők is jó eredményeket felmutatni. Ez az első Horvátország határain kívül megrendezett piac, amelyet majd több is követ – ígérte a miniszter.

Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára üdvözlő beszédében arról beszélt, hogy a két országot szorosan összeköti a turizmus és a mezőgazdaság.

Ennek kapcsán elmondta, hogy a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulója alkalmából közös diplomáciai fórumot rendezett 2017. május 15-én a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Horvát Köztársaság budapesti nagykövetsége és Magyarország lesz ebben az évben a külföldi vendég a horvátországi Varasdi Barokk Estéken, amelyet az idén 47. alkalommal rendeznek meg szeptember 22. és október 3. között. Sok közös program örökíti meg a közös múltat – tette hozzá. Arra buzdította a turistákat, hogy ne csak a tengerpartra utazzanak, hanem keressék fel déli szomszédunk szép városait is.

A Vásárcsarnok nyüzsgő forgatagában a horvát zenekar külön színfoltként csábította a vásárlókat, akik megkóstolták a horvát epret, a kolbászt, a sajtot, és tömegek állták körbe a pultokat, ahol horvát inyencségeket lehet és lehet majd május 25-éig vásárolni.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu