VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Hullámvasúton érkezik az étel Bécs legújabb éttermében

2016-04-12 | viptravel

A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster-Restaurantja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik.

Az éttermek új dimenziója tárul fel azok előtt, akik ellátogatnak Ausztria első hullámvasút-éttermébe a bécsi Práterben. Az osztrák fővárosban megnyitott gasztronómiai élményközpont a hetedik Rollercoaster-Restaurant a világon, ráadásul több újítást is bevezettek Itt ugyanis robotok mixelik a koktélokat, ők indítják útnak a rendeléseket, a háromnegyed óránként megtartott fényjáték-show alatt pedig még táncot is lejtenek.

Miután helyet foglalt a vendég, tabletről kell leadnia a rendelését. Az ételválaszték főleg a burger, pasta, saláta és snicli (Schnitzel) variációiból tevődik össze. Ezután a konyhában elkészített ételeket két robot helyezi a szállítószalagra, majd a becsomagolt fogásokat katapulttal gyorsítják fel a megfelelő sebességre, hogy végig tudjanak menni a hullámvasutaknak is becsületére váló pályán. A lábosban tálalt ételek és italok így akár a 30 km/h sebességet is elérhetik a felszolgálás alatt.

Az új gasztronómiai koncepció jegyében a látványos fényjátékok után rövid ideig kedvezményesen lehet italt és desszertet rendelni, az elkészült ételeket pedig maguk a vendégek katapultálhatják az asztalukhoz.

Ha a megfelelő hatóságok rábólintanak, akkor hamarosan ital-rulett is szórakoztathatja az étterem nagykorú vendégeit: a kört a véletlen-generátorral kiválasztott vesztes számlájára írják.

A számos újítás miatt az étterem egyelőre tesztüzemmódban működik, de 2016. április 23-tól már teljes étlappal és kipróbált szoftverrel állnak a vendégek rendelkezésére. A bécsi Rollercoaster-Restaurantot egyébként még idén újabbak követik az angliai Alton Towersben valamint Szocsiban.

Forrás és kép: turizmus.com