VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Goyának szentelt nagyszabású tárlat nyílik Londonban

2015-10-07 | viptravel

Goyának szentelt nagyszabású tárlat nyílik Londonban

Francisco Goya portréfestészetének szentelt tárlat nyílik a héten a londoni National Galleryben, amely a szigetország elmúlt fél évszázadának legnagyobb Delacroix és Caravaggio tárlatával egészül ki.

Az év kiállításaként aposztrofált Goya: The Portraits című tárlaton a művész hetven festménye lesz látható. A világ különböző tájairól kölcsönzött alkotások között arisztokratákat, jelentős történelmi eseményeket és Goya saját lidércnyomásait megörökítő munkák sorakoznak.

A 18. század és a korai 19. század legjelentősebb spanyol festőjeként ünnepelt művész, egykori udvari festő képeinek egy részén hatalmas szemű, túlméretezett bábukként köszönnek vissza a hercegek és hercegnők, akiknek arcáról - Goya jóindulatának függvényében - nagyfokú intelligencia vagy épp mélységes ostobaság köszön vissza.

A művész előszeretettel örökítette meg értelmiségi barátait, a január 10-ig látható tárlaton azonban melankolikus érzékiséget árasztó két női portréja, valamint egy ritkán látható önarcképe is helyet kapott.

A Goya-kiállítás az új múzeumigazgató, Gabriele Finaldi szárnyai alatt megnyíló első jelentős tárlat. Finaldi ígéretet tett rá, hogy a londoni "kulturális élet központjává" teszi az intézményt, amely az elmúlt hónapokban kénytelen volt bezárni termeinek jelentős részét a dolgozók sztrájkja miatt.

Az évi mintegy hatmillió látogatót fogadó National Gallery kurátorai szerint a múzeum a szigetország elmúlt fél évszázadának legnagyobb Eugene Delacroix-tárlatával és egy Caravaggio-alkotásokat felvonultató kiállítással várja jövőre a látogatókat.

Finaldi azt is elmondta, hogy legfontosabb tervei között - az intézmény nemzetközi együttműködéseinek elmélyítése mellett - a múzeum kutatási potenciáljának fejlesztése és gyűjteményének gyarapítása is szerepel.

Forrás és kép: turizmus.com