Akik felülnek az Erzsébet téri óriáskerékre, a csodálatos panoráma mellett egy titkos kertet is felfedezhetnek a Kempinski Hotel Corvinus Budapest tetején.
Már tavaly is itt termesztették a fűszernövényeket és a minizöldségeket, s a rendszer annyira jól működött, hogy idén háromszor akkora területen vetette el Roland Holzer főszakácsa a magokat. A frissen szüretelt növények rögtön az ÉS Bisztró konyhájába, majd onnan a vendégek tányérjára kerülnek.
A kis kertet gondos kertépítők alakították ki, nap- és madárvédelemmel, öntözőberendezéssel felszerelve, a biogazdálkodás szempontjait figyelembe véve. Idén már szüretelnek paradicsomot és érik a chilipaprika valamin a bébicukkini, míg egész nyáron folyamatosan terem a lestyán, a kakukkfű, a tárkony, a metélőhagyma, a turbolya, a levendula és többféle menta a Kempinski tetején.
Vajna Tamás chef de cuisine elmondta: az itt termett növények vegyszermentesen nőnek, és immár a teljes nyári szezont képesek kiszolgálni. A növények választásánál fontos szempont volt, hogy az osztrák–magyar ízeket megidéző ÉS bisztró kínálatához igazodjanak, így például egzotikus fűszernövényeket – például koriandert – nem vetettek.
A „tetőbejárás" résztvevői Litauszki Zsolt kreatív séf összeállításában kóstolót is kaptak a szálloda fűszerekre épülő kínálatából, amelyhez az italokat a szintén a szállodában működő Blue Fox The Bar szolgáltatta.
Forrás és kép: turizmus.com