VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fűszerkert a Kempinski tetején

2015-07-23 | viptravel

Akik felülnek az Erzsébet téri óriáskerékre, a csodálatos panoráma mellett egy titkos kertet is felfedezhetnek a Kempinski Hotel Corvinus Budapest tetején.

Már tavaly is itt termesztették a fűszernövényeket és a minizöldségeket, s a rendszer annyira jól működött, hogy idén háromszor akkora területen vetette el Roland Holzer főszakácsa a magokat. A frissen szüretelt növények rögtön az ÉS Bisztró konyhájába, majd onnan a vendégek tányérjára kerülnek.

A kis kertet gondos kertépítők alakították ki, nap- és madárvédelemmel, öntözőberendezéssel felszerelve, a biogazdálkodás szempontjait figyelembe véve. Idén már szüretelnek paradicsomot és érik a chilipaprika valamin a bébicukkini, míg egész nyáron folyamatosan terem a lestyán, a kakukkfű, a tárkony, a metélőhagyma, a turbolya, a levendula és többféle menta a Kempinski tetején.

Vajna Tamás chef de cuisine elmondta: az itt termett növények vegyszermentesen nőnek, és immár a teljes nyári szezont képesek kiszolgálni. A növények választásánál fontos szempont volt, hogy az osztrák–magyar ízeket megidéző ÉS bisztró kínálatához igazodjanak, így például egzotikus fűszernövényeket – például koriandert – nem vetettek.

A „tetőbejárás" résztvevői Litauszki Zsolt kreatív séf összeállításában kóstolót is kaptak a szálloda fűszerekre épülő kínálatából, amelyhez az italokat a szintén a szállodában működő Blue Fox The Bar szolgáltatta.

Forrás és kép: turizmus.com