VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fürdött már szénavirágban Ausztriában?

2017-05-02 | viptravel

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.

A nyárindító estén már az Osztrák Nagykövetség Rezidenciája kapuján belépve érezni lehetett a vidéki hangulatú nyugalmat. A hatalmas fák, a madárcsicsergés, a frissen nyírt fű és az eső illata éreztette, milyen is, ha Ausztriában nyaral az ember. Volt olyan workshop, ahol a résztvevők kipróbálhatták például a virágkötést mezei virágokból vagy megismerhették az Esterházy borok különleges ízvilágát, mely hazánk piacán még nem elterjedt, de Ausztriában és a világ számos részén igen ismert. Emellett a tésztakészítés fortélyait egy vérbeli osztrák háziasszony mutatta be, melyet szintén kipróbálhattak az ügyesebb kezűek. Egy csendes szobában Mozart zenéjét is lehetett hallgatni, a híres Mozart-golyó kóstolása közben. Végezetül hagyományos osztrák vacsora zárta az eseményt.

Nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy hasonló felejthetetlen élményekben legyen részünk. Ausztria érintetlen természettel várja a látogatókat.

Falusi üdülés Ausztriában

Csodás alpesi környezet, zöldellő rétek és a kellős közepén egy gazdaság. Az ausztriai falusi szálláshelyek a Boden-tótól a Fertő tóig képeskönyvbe illő, idilli környezettel várják a felüdülni vágyókat. Részt vehetünk a falusi gazdaság életében, megismerhetjük az alpesi rétek világát, vagy vehetünk méregtelenítő szénavirágfürdőt. A Falusi Üdülés Ausztriában szövetséghez több mint 2400 szálláshely tartozik.

Élménykerékpározás az Alpok napos oldalán

Az élménykerékpározáshoz számos lehetőséget kínál Karintia. A Dráva menti kerékpárút, a Karintia napos csücskében található Via Carinzia vagy az Alpok–Adria kerékpárút, amelynek útvonala Karintián és Szlovénián át az Adriai-tengerig vezet, garantálják az intenzív élményeket a páratlan hegy- és tóvidéken. A kerekpar.karintia.com oldalon az összes kerékpártúra útvonala megtalálható és letölthető.

A tartomány északi részén, a Hohe Tauern Nemzeti Park régiójában található a Glockner kerékpárút. Ez az útvonal egynapos túra keretében vezet páratlan természeti látnivalók, például a Jungfernsprung-vízesés mentén.

Klagenfurt: egy város, három kultúra

Karintia tartományi fővárosa, Klagenfurt am Wörthersee három kultúra találkozási pontján fekszik, és ezek mindegyike tetten érhető a reneszánsz hangulatú városban. A történelmi korokon át vezető séta egyben élményteli és könnyed bevásárlótúra is.

Salzburg: 20 éve az UNESCO világörökség része

Salzburg óvárosát az UNESCO 1997-ben nyilvánította világörökséggé. 2016 szeptemberétől újabb salzburgi attrakcióval bővült az emberiség szellemi kulturális örökségeinek listája. A Salzburgi Bábszínház előadásmódja a „bábszínházak különösen fejlett formájaként” került a megőrzésre érdemes kulturális értékek közé.

A „20 éve UNESCO világörökség” rendezvénysorozat kiemelkedő fénypontjai:

• Beszélő házak – pillantás a világörökség kulisszái mögé.
• A kultúra öröklése. A város megőrzése – a Salzburg Múzeum kiállítása 2018. január 20-ig a Panoráma Múzeumban.

Felfedezőutak Burgenlandban

Burgenlandban az idelátogatók egyszerű borászatokban vagy kellemes vinotékákban kóstolhatják meg a nemzetközileg elismert borokat. Érdemes kipróbálni a helyi különlegességeket, például a karakteres áfonyaízű, dél-burgenlandi uhudlert, de érdemes ellátogatni a tartomány borfesztiváljaira vagy a novemberi Márton-napi eseményekre is. Minden év szeptembere és novembere között a „Gans Burgenland” fesztivál nagyszerű lehetőséget kínál a pannon konyha felfedezésére.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu