VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fokozott magyar jelenlét a Lengyel-Magyar Kultúra Évében

2016-02-18 | viptravel

Fokozott magyar jelenlét a Lengyel-Magyar Kultúra Évében

Látványos kiállítási megjelenéssel indította idei tevékenységét Lengyelországban a Magyar Turizmus Zrt., a Poznan városában február közepén megrendezett Tour Salon turisztikai vásár magyar standján.

A lengyel turisztikai szakemberek szerint idén a lengyel utazók körében még vonzóbb lehet Magyarország mint ismert, közeli, biztonságos és nem drága úti cél.

A poznani a legrégebbi lengyel turisztikai vásár, amelyet idén először – a még több látogató megnyerése érdekében – három másik kiállítással (vitorlázás, vadászat és halászat) együtt szerveztek meg. A Magyar Turizmus Zrt. standján öt társkiállító: a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., az Apartman Hotel Bükfürdő, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda, a Szállás.hu portal (amelynek lengyel képviselete a nocleg.pl), valamint a Balatontourist képviselte hazánkat.

Az első, szezon előtti bemutatkozást sorban követi majd a többi, Lodz, Varsó, Katowice és Kielce célpontokkal. Ezek a nagyközönségi vásárok a legfontosabb küldőrégiókban zajlanak, így a leghatékonyabb célcsoport-elérést teszik lehetővé. Lengyelországot elsősorban nagyközönségi (B2C) küldőországként kezeli a Magyar Turizmus Zrt., tekintve, hogy a turisták mintegy 85 %-a egyénileg érkezik hozzánk. A lengyel turistákra jellemző, hogy szezon előtt döntenek az utazási céljukról és az utazási döntésben – főleg a középkorúak és a gyerekes családok esetében – még mindig fontos szerepet játszanak a hagyományos vásárok.

A lengyelek továbbra is nagy érdeklődést mutattak Budapest, valamint a gyógy- és wellness üdülések iránt, de szakemberek szerint várható, hogy újra felfedezik a Balatont is, mint a legközelebbi ,,meleg tengert,,. A Gasztroélmények Évében arra is számíthatunk, hogy a a főváros mellett olyan kisebb, népszerű városokba is ellátogatnak, mint Eger vagy Tokaj, illetve sok más, a gasztronómiájáról híres települést is felkeresnek.

Lengyelország jelenleg hazánk 7. legfontosabb turisztikai küldőpiaca: a lengyen vendégek tavaly 625 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 5,1%-kal haladja meg az előző év adatát.

2016 a ,,Lengyel-Magyar Kultúra Éve, amelynek apropóján még erőteljesebb magyar jelenlétre lesz lehetőség az egész év során. Ennek köszönhetően tovább élénkülhet a már jelenleg is kimagasló eredményeket felmutató lengyel beutazó turizmus.

Forrás és kép: turizmus.com