VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fehér homok és vulkánok – bemutatkozott Fuerteventura és Lanzarote

2016-10-10 | viptravel

Sokak számára a Kanári-szigetek egyet jelent Tenerife és Gran Canaria szigeteivel, pedig október 30-ától már Lanzarote és Fuerteventura is megközelíthető a Wizz Air közvetlen járatával Budapestről.

Annak érdekében, hogy a tűz és a bor szigete, Lanzarote, valamint a legmelegebb Kanári-sziget – egyben vízisport-paradicsom –, Fuerteventura is felkerüljön azon leendő utasok térképére, akik olyan helyet keresnek, ahol egész évben strandidő, rengeteg látnivaló, szolgáltatások és érintetlen természet, valamint nyugodt, mégis nyüzsgő élet van, a ViaSale Travel utazási iroda munkatársai egy egész napos bemutató keretein belül elhozták a szigeteket Budapestre.

Az eseményen megjelent Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója, Héctor Fernandez, a Lanzarote Turisztikai Hivatal elnöke, Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója, Rayco Lopez, az Oasis Park Fuerteventura értékesítési igazgatója, dr. Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője, Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula, José Ángel López Jorrín, Spanyolország budapesti nagykövete, valamint előadást tartott Szabó László és dr. Förstner György, a ViaSale Travel Canarias munkatársai. Először Spanyolország budapesti nagykövete köszöntötte a jelenlévőket, aki a Kanári-szigetek meglátogatását személyesen is javasolta minden jelenlévőknek.

Fuerteventura: 150 kilométernyi fehér homok és az aranyérmes kecskesajt

Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója elmondta, ez az első alkalom, hogy a két sziget közös bemutatót tart, majd hozzátette: Fuerteventura és Lanzarote nem versenytársak, hanem kiegészítik egymást. Megtudtuk, hogy a Kanári-szigetek Afrikához legközelebb eső szigetének, Fuerteventurának 120 ezer lakosa van, és 110 ezer férőhellyel várja a szigetre érkező turistákat. 2016-ra hárommillió turistaérkezéssel számolnak, legfontosabb küldőpiacuk pedig Németország – innen egymillió látogatóra számítanak az idén. A szigeten 45 négy- és ötcsillagos szálloda található, emellett pedig számos más kategóriájú szállás is, és az igazgató kiemelte, hogy itt van a Kanári-szigetek legszebb tengerpartja – több mint 150 kilométernyi fehér homokos partszakasz húzódik ugyanis itt. A szigeten garantált a jó idő, az éves átlaghőmérséklet 24 Celsius-fok. Fuerteventura igazi üdülőparadicsomnak számít a sportolók és sportot kedvelők körében – több ország olimpiai csapata is itt készül fel egyes versenyekre, de a windszörf és kiteszörf világbajnokságot is a szigeten szokták tartani. Itt található továbbá a Kanári-szigetek legnagyobb állatkertje, az Oasis Park, ami – mint a park értékesítési igazgatójától, Rayco Lopeztől megtudtuk – nem egy hagyományos állatkert: a nyolcezer négyzetméteren elterülő, botanikus kerttel bővített parkban lehetőség van kapcsolatot teremteni az állatokkal – a látogatók a legtöbbjüket megérinthetik és megetethetik. A sziget specialitása egyébként a kecskesajt, ami számos nemzetközi díjat söpört már be. Fuerteventura elkötelezett az ökoturizmus mellett, nem tömegturizmust, hanem minőségi turizmust szeretnének, a sziget egésze bioszféra-rezervátum. A ViaSale Travel számos izgalmas programot kínál a desztinációban, többek között a nagy szigettúrát, melynek során Corralejo sivatagos tájaitól kezdve kilátókon és világítótornyokon át a gyógynövényfarmig számos izgalmas helyszínt bejárhatnak a turisták, és természetesen lanzarotei kiruccansára is lehetőség van épp úgy, mint a különböző hajókirándulásokra vagy akár mélytengeri horgászatra, mely során akár marlint, tonhalat vagy barracudát is foghatunk.

Lanzarote: a vízalatti múzeum és a vulkánok szigete

A szintén közel hárommillió turista által látogatott Lanzarotéről a helyi turisztikai hivatal elnöke, Héctor Fernandez adott bővebb tájékoztatást. A desztináció szlogenje nem más, mint „La isla diferente”, vagyis „A más sziget”. Héctor Fernandez elmondta, hogy Lanzarote mind tájakban, mind színekben az ellentétek szigete – szintén bioszféra-rezervátum –, ahol partmenti sétányok, álomszép öblök – például a hangzatos nevű Papagayo strand –, vulkanikus területek és egységesen fehérre festett, zöld vagy barna ablakokkal díszített házak találhatók. A sziget vulkanikus eredetű, az 1730-as években és az 1824-ben kitört vulkán formálta mai képére. A ViaSale Travel kínálatában itt is elérhető a nagy szigettúra – mint ahogy Fuerteventurán, úgy itt is magyar nyelven –, melynek során a turistákat olyan helyekre viszik el, mint a ma is működő sólepárló telep, egy barlangszerű sziklaképződmény, ahol megfigyelhető a tenger pusztító ereje vagy a Timanfaya Nemzeti Park, amely különösen nagy attrakciónak számít, hiszen a föld hőmérséklete egyes területein olyan magas, hogy ha egy mélyedésbe vizet öntenek, az gejzírként tör fel a magasba, az eldobált száraz gallyak pedig mintha maguktól gyulladnának meg. Ezen a szigeten is számos négy- és ötcsillagos szálloda közül válogathatnak a vendégek, de az alacsonyabb besorolású hotelek is ugyanúgy megtalálhatók. Lanzarotén szintén fontos a sportturizmus, sőt, a sziget célja, hogy európai sportcentrummá váljanak. A különböző sportrendezvények és aktív kikapcsolódási formák mellett természetesen a búvárkodás is népszerű itt, sőt még vízalatti múzeum is van – elsüllyesztett szobrokkal –, amely akár a felszíni búvárok számára is megcsodálható. Ha pedig helyi specialitás, akkor borok: a sziget fehérborai ugyanis sokak által elismertek, népszerűségük miatt még exportálják is azokat.

Biztonságos desztinációk

Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója kiemelte, hogy a Kanári-szigetek – azon belül is Fuerteventura és Lanzarote is – kimondottan biztonságos desztinációnak számítanak, sem terrorcselekménytől, sem például zsebtolvajoktól vagy rablóktól nem kell tartani. Hozzátette, hogy a kórházi ellátás kiváló, de az Európai Egészségbiztosítási Kártya helyett azért a teljes körű utasbiztosítást javasolta, hiszen akkor nem vagyunk az állami orvosi ellátáshoz kötve, mint az egészségbiztosítási kártya esetében.

Szabó László, a ViaSale Travel igazgatója bemutatta az utazási iroda kínálatában szereplő szállodákat is, melyek között még a háromcsillagos hotelek is rendkívül szemrevalók. Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula elmondta: bár a Kanári-szigetek egzotikus úti célnak számít, mivel közigazgatásilag Európához tartozik, ezért a színvonal is európai szintű a szigeteken.

A megjelent utazásközvetítőknek Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője elmondta: fontos, hogy figyelmeztessék utasaikat arra, hogy időben foglalják le utazásaikat, mert a kieső desztinációk miatt a többi úti cél – többek között a Kanári-szigetek – szállodái is hamar meg fognak telni.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu