VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Fedezze fel Stájerországot!

2016-05-04 | viptravel

A szőlőskertekkel és sütőtökföldekkel tarkított délvidéken, a pihentető kikapcsolódásra csábító keleti tájakon minden eltöltött nap különleges élmény.

Ausztria zöld szívében kalandok sokasága várja az üdülővendégeket. A kínálat a kulináris élményektől, a feltöltődésen és termálfürdőzésen át egészen az Unesco világörökségek közé tartozó Graz kulturális kínálatáig terjed.

Stájer Borvidék Kerékpártúra
Hegyikerékpárral meghódítani a hegycsúcsokat, majd a völgybe száguldani, vagy egy kényelmes családi kirándulást tenni két keréken a Mura vagy az Enns partján: Stájerország már régóta igazi titkos tippnek számít a kerékpárosok körében. Idén egy újabb ajánlattal bővül a kínálat: a „Weinland Steiermark Radtour”, vagyis a Stájer Borvidék Kerékpártúra 403 kilométer hosszan, összesen 8 szakaszon át kanyarog jól kitáblázott tartományi és körzeti kerékpárutakon a szlovén határhoz közel. Az új útvonal nagyszerű lehetőséget kínál a Hartberg, Bad Radkersburg, Deutschlandsberg és Graz között található almáskertek, sütőtökföldek és ártéri erdők, valamint termálfürdők és wellnesshotelek megismeréséhez.
Emellett számtalan történelmi emlék, várak és kastélyok, valamint a modern építészet remekei is felfedezésre várnak. A kerékpártúra főszereplői egyértelműen a szőlőskertek és az innen származó termékek, de nem kizárólag. A St. Ruprecht an der Raab és Hartberg közötti szakasz „bor és alma”, a Hartberg és Bad Radkersburg közötti „bor és termálvíz” mottóval várja a kerékpárosokat. Bad Radkersburgtól Deutschlandsbergig „bor és tökmagolaj”, míg Deutschlandsbergtől Grazon át St. Ruprecht an der Raabig „bor és kultúra” címszóval fedezhetjük fel a környéket.
www.steiermark.com/rad

Kulturális élmények a természetben
A kulturális és a természeti élmények Stájerországban már régóta szervesen kapcsolódnak egymáshoz. A stájerek előszeretettel tartanak kulturális eseményeket a szabad ég alatt, ott ahol a stájer szív a leginkább tetten érhető: a zöldben, a tartomány változatos és csodaszép természeti környezetében. Ilyenkor a stájer alpesi gazdaságok, szőlőskertek, parkok és idilli belső udvarok a kultúra különleges színterévé alakulnak át. A természetben átélt különleges kulturális élmények és a művészekkel való találkozás közben a vendégeknek a legtöbb esetben lehetősége nyílik arra is, hogy megismerjék Stájerország egyedülállóan gazdag és változatos kulináris kínálatát. A vendégek így egy rendezvény keretén belül kulturális, természeti és kulináris élményekkel egyaránt gazdagodhatnak, és változatos módon fedezhetik fel Stájerország kulturális fénypontjait.
A választék rendkívül sokszínű. Zenei előadások a szabadban, felolvasások kertekben, esti koncertek a csillagos ég alatt ugyanúgy megtalálhatóak benne, mint kreatív workshopok a Pöllauer Tal Natúrparkban, különleges kirándulással egybekötött múzeumlátogatások vagy cirkusz és színház a köztereken, amely észrevétlenül vonja be a stájerek mindennapi városi élettereit. A rendezvények között található a Riegersburg vár körül tartott „Kulináris-kulturális tavasz” is: egy extravagáns rendezvénysorozat, amely Riegersburgban és környékén tíz különböző helyszínen kínál változatos kulturális és kulináris programot. További információk a rendezvényekről:
www.steiermark.com/kultur

Forrás és kép: austria.info