VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Egyedi színvilág és hangulat, ez az Amade Chateau*****

2015-07-16 | viptravel

Miért van annyi cukorkaszínű párna a székekben, és miért éppen Baron-nak nevezik az egyik szárnyat?

A várkonyi kastély luisiánus-romantikus stílusban épült, vagyis a francia Lajosok romantikáját idézi fel. A rokokó világát, mikor mindent eltúloztak és átformáltak, a parkban még a bokrok sem nőhettek úgy, ahogy maguktól nőttek volna. A nemesek Európa-szerte a franciákat utánozták, kis fáziskéséssel itt a Csallóközben is. Kastélyokat építettek versailles-i mintára, sok selyemmel, damaszttal, nyírott sétányokkal – és a fehér sétányokon ugyanúgy sétálgattak fel és alá a bepúderezett parókát viselő hölgyek és urak, ahogy sétálgatnak most fogadótermünk kanapéjának huzatán. Cikornyás volt az egész rokokó élet, és elsősorban színes, színes, színes: mintha mindent édeskés cukorkamázzal vontak volna be. Ez a könnyed, frivol világ köszön vissza a kastély termeiben és szobáiban, ez a hangulat tükröződik a falakra festett motívumokon. A Bourbon-lilom a folyosókon, vagy a klasszicizmus kedvelt füzérei és koszorúi a fogadótermekben.

S hogy miért viseli a hotel az Amade nevet? A cukorkaszínekkel felidézett léha korban élt egy léha költő, báró Amade László. Az Amade család ősi fészke itt állt Várkonyban, épp ezen a helyen. Amadé László igazi világfi volt, nagy nőcsábász, élvezte az élet örömeit. A 18. században mégis ő volt a legeurópaibb magyar költő és kedvelt alakja a csallóközi nemesi társaságoknak. Az egyik szárnyat róla neveztük el: ez A Baron.

Az étteremben is azt a romantikus hangulatot idézi a tervező, amelyben a kastély stílusa fogant. A függönyökön a kinti mezők apró virágai vonulnak fel.

A kínai szoba egy messzi, egzotikus világba vezet, a falmélyedésekbe egy helyi keramikus készítette a kínai vázákat, fedelükre a Várkony címerében szereplő békát mintázta meg.

A cukrászda falaira a cseh Oto Bláha akadémikus festő festette meg csallóközi barangolásait a francia de Gournay tapéták stílusában.

A kastély minden szöglete a régiek életének édességét mutatja meg, amelyből modern korunkban is kóstolhatunk. Mert az Amade hotel a mai embernek készült, a múlt felidézésével mai életünket édesíti-gazdagítja.

A VIP Travel kiemelt forgalmazója az Amade Chateau***** kastélyszállónak, kérje különleges ajánlatunkat!