VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Édes élet vegán módra, laktózmentesen

2016-03-11 | viptravel

Édes élet vegán módra, laktózmentesen

Ön mire érzékeny? A BaGaTech cukrászati kiállítás standjain felvonultatott édességek sütemények és fagylaltok jelentős része ugyanis éppen azoknak készült akik valamilyen ételintolerenciával küzdenek.

Persze, a „problémamentes” nassolók is találnak kedvükre való finomságokat.

A hazai cukrász szakma arra is kihasználta a Syma Csarnokban rendezett négynapos szakmai seregszemlét, hogy előzsűrizze a Magyarország Tortája verseny díjnyertes alkotóit, természetesen vakteszttel. Az esélyesek között többségben voltak a gyümölcsalapú, illetve „fűszerként” alkoholt, főleg bort tartalmazó tortaszépségek.

A kiállításon több szakmai előadásra és bemutatóra került sor, valamint a Pataki János Emlékverseny eredményhirdetésére. A versenyzők artisztikában és tortadíszítésben versenyeztek. Aranyérmesek lettek – tanuló kategóriában – Tóth Regina Boglárka, Gyurkovics Patrícia és Nagy Csaba Árpád, utóbbi egyben a verseny abszolút győztese lett, és a Cukrász Ipartestület különdíját is elnyerte.

A felnőttek közül hárman kaptak aranyérmet: Domonkos Dávid, Horváthné Jeszenszky Nikoletta és Gogolák Csaba.

Egy érdekes különdíj is született: Álland Rebeka a Four Seasons Hotel felajánlásaként egy hetet tölthet a világhírű hotel cukrászatán, mivel olyan gyönyörűen varázsolta éppé menet közben összetört tortáját, hogy az a szakmát is meglepte.

Már az első napon alig lehetett lépni, olyan sokan látogattak ki a csarnokba, hogy megkóstolják a különleges fagylaltokat, köztük például a különféle sütemények ízét utánzókat. Ezek persze aromákból készülnek, ellentétben például a nagy vitát kiváltó cannabis fagylalttal, amitől állítólag nem lehet „betépni”, mert a növény magja van a termékbe beledarálva.

Bár a trendi változatlanul a kézműves fagylalt, az úgynevezett kényelmi termékek, alapporok, paszták, variegatók nélkül ma már egyetlen cukrász sem dolgozhat – vallják sokan. Ebben is persze az olaszok viszik a prímet. De nem kevés cukrász vallja, hogy a régi módszerrel is lehet fagylaltot készíteni.

A teljesen tej- és cukormentes készítmények népszerűsége a jövőben csak nőni fog. Természetesen csak akkor, ha minél több fagylaltozóban és cukrászdában lesz választási lehetősége a fogyasztónak.

A március 10-én nyílt kiállítás pénteken és szombaton további érdekes szakmai bemutatókkal és versenyekkel folytatódik.

Forrás és kép: turizmus.com