VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Dubaiban és Ázsiában nyaral idén a legtöbb magyar Emirates utas

2016-06-29 | viptravel

Az Emirates globális hálózatának és a közvetlen Dubai-Budapest összeköttetésnek köszönhetően idén is sok magyar utas választott ázsiai nyaralóhelyet a légitársaság kínálatából.

Az idei nyári szezonban Dubai a magyar Emirates utasok kedvence, az Emirátust pedig ázsiai célállomások követik a képzeletbeli dobogón. A nyaralni indulók örömmel válogattak az egzotikus országokból, tájakból, amelyek közül Thaiföld, Malajzia és Bali kerültek be a TOP4-be – áll a társaság közleményében.

Horváth Gábor, az Emirates country managere szerint Dubai iránt folyamatosan nő az érdeklődés. Ebben jelentős szerepe van annak, hogy a szolgáltatásunkkal mindössze 5,5 óra alatt elérhető és minimális az időeltolódás, ami jó hír azoknak, akik nehezen bírják az időzónák között váltást.

A country manager szerint az ázsiai célállomások népszerűségében az egyszerűen tervezhető költségek és a könnyebb megközelíthetőség játszik kulcsszerepet. A légitársaság közvetlen dubai járatával mindössze egy átszállással elérhetővé váltak az ázsiai nyaralóhelyek. A nyaralóhely kiválasztását ugyanakkor jelentősen befolyásolja az utazók kora és aktuális élethelyzete: „Tapasztalataink szerint a fiatal párok és családok szívesen választanak távoli országokat, és elsősorban a szórakozási, illetve tengerparti aktív pihenési lehetőségeket keresik. Az idősebb utasok inkább a körutazás-jellegű nyaralásokat választják, párban vagy az unokákkal, így ők jellemzően hosszabb, akár több hetes utakra indulnak. Ők éppen ezért szívesen választották idén Ausztráliát vagy Új-Zélandot" – ismertette a korosztályok közötti eltéréseket Horváth Gábor.

Az utasok visszajelzéseiből ugyanakkor az is kiderült, hogy bár az ár még mindig fontos tényező, a foglalások előtt egyre többen mérlegelik a légitársaság egyéb szolgáltatásait. A családosan utazók elsődleges szempontja, hogy egy hosszabb úton mennyire tudják lekötni a gyerekek figyelmét. Ők különösen fontosnak tartják az Emirates ice fedélzeti szórakoztatórendszerében elérhető gyereksarkot, a Lonely Planet Kids gyerekeknek szánt kreatív csomagokat és a légiutas-kísérők gyerekekkel kapcsolatos tapasztalatát. A párokat jellemzően az étel- és italválaszték, illetve a szórakoztatórendszerben elérhető mozifilmek érdeklik a leginkább. Sokan tájékozódtak továbbá a sportközvetítések iránt is, amelyek külön sportcsatornán, a légitársaság több mint 90 B777-esének fedélzetén élőben követhetők. A magyarok számára fontos szempont továbbá az anyanyelvükön beszélő fedélzeti személyzet, akik a Dubai-Budapest járaton folyamatosan rendelkezésükre állnak.

Forrás és kép: turizmusonline.hu