VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Darufesztivál a Hortobágyon

2015-10-02 | viptravel

Darufesztivál a Hortobágyon

A légteret átszelő, a halastavakon állomásozó darvak látványa és krúgatása életre szóló élmény. A daruvonulás az egyik leglátványosabb jelenség a Hortobágyon, évről-évre egyre több madarat láthatunk.

Október 23–25. között rendezik az immár hagyománnyá vált Darufesztivált, amikor díszbe öltözik a falu és a darvaké a főszerep. Hortobágyon sétálva napközben is gyakori látvány a légteret átszelő darucsapatok sokasága, de különösen napnyugta után felemelő lehet az esti daruhúzás megtekintése.

A háromnapos gasztronómia jellegű rendezvényen a hortobágyi autentikus bográcsos ételeken túl, a Daru receptverseny díjnyertes étkei is megvásárolhatók lesznek, mely ételek alapanyagául a darvak által is fogyasztott táplálékok szolgálnak. A fesztiváli hangulat nem nélkülözheti a népzenei és térségi kulturális csoportok fellépését, és megkóstolhatják az ide látogatók a darupálinkát és a darusört. Mindezeken túl népművészeti kirakodóvásár és kézműves játszóház is várja az érdeklődőket. A Daru-Expo keretében bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok, zöld civil szervezetek. Játékos formában lehet megismerni a természeti értékeket, a daru életét, a Madárbarát kert programot. Beszerezhetők lesznek a természetjárás, a túrázás eszközei mellett a téli madáretetés és a gyakorlati madárvédelem eszközei, a madárbarát kert ajánlott fa- és cserje csemetéi. A fesztivál fénypontjai a hajnali-, nappali- és alkonyati darules túrák lesznek, melyeken a nemzeti park szakemberei előadást tartanak a darvak életéről, majd ezt követően terepi program keretében bemutatják az éjszakázó helyükre behúzó darutömeg lenyűgöző látványát.

Október 24-én, szombaton a Darufesztivál közvetlen szomszédságában zajlanak a Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep látványos eseményei is.

Forrás: turizmus.com ; kép: hnp.hu