VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Brit kutatók szerint Budapest a legolcsóbb

2016-04-08 | viptravel

Brit kutatók szerint Budapest a legolcsóbb

46 várost rangsorolt egy brit weboldal aszerint, hogy egy egynapos tartózkodás hol mennyibe kerül. Az olcsó városok között Budapest az éllovas.

A Hoppa.com weboldal – ahol repülőtéri transzferszolgáltatást lehet foglalni – listába rendezte a világ legdrágább és legolcsóbb desztinációit. A 46 városból álló felsorolás első helyén Dubaj áll, az utolsó helyet viszont nem más, mint Budapest foglalja el, vagyis a Hoppa felmérése szerint fővárosunk a világ legolcsóbb desztinációja.

A weboldal egy egynapos – egy éjszakát is magában foglaló – tartózkodás költségeivel számolt, azt a hat tipikus szolgáltatást figyelembe véve, amelyekre általában költenek a turisták. Ebben egy szállodában eltöltött éjszaka, egy három kilométeres utazás taxival, egy étkezés, egy korsó sör, egy csésze kávé és egy üveg bor átlagára szerepel.

Dubajban hétszer annyiba kerül egy nap, mint Budapesten

A Hoppa szerint ennek a hat szolgáltatásnak az igénybevétele Dubajban átlagosan 279 angol fontba, míg Budapesten csupán 40,34 fontba kerül. Részekre bontva a Hoppa szerint Budapesten egy taxiút 4,65 fontba, egy szállodai éjszaka 23,23, egy étkezés 19,57, egy korsó sör 1,11, egy csésze kávé 1,25, egy üveg bor pedig átlagosan 3,57 fontba kerül.

A legdrágább városok 10-es listáján Dubajt New York, Botswana, Marrakesh, Sydney, London, Szingapúr, Caracas, Cancún és Lima követi, Budapestet pedig sorrendben Tenerife, Bangkok, Hanoi, Fokváros, Faro, Auckland, Korfu, Sharm el Sheikh és Kuala Lumpur előzi meg.

Bódis Gábor turisztikai szakértő, a Hungary NEXT ország-márka-műhely alapítója megkeresésünkre elmondta: nem tartja dicséretesnek, hogy a legolcsóbbak vagyunk ezen a listán, de persze az sem mindegy, hogy kik szerepelnek rajta. Ez egy rendkívül szubjektív válogatás, ezért fenntartásokkal kell kezelni ezt és az ehhez hasonló összeállításokat akár pozitív, akár negatív színben tüntetik fel benne fővárosunkat. Az ilyen listák akkor a legoptimálisabbak, amikor a saját, hiteles versenytársi környezetében kerül ki valaki a legjobbnak vagy legrosszabbnak. Sokkal jobb képet adna, ha a saját régiójában vizsgálták volna Budapestet. Persze össze lehet hasonlítani az argentin szőlőt a magyarral, de nem biztos, hogy ez a legjobb összehasonlítási alap. Az érdeklődést természetesen fel lehet kelteni ezzel Budapest iránt, azért azonban tenni kellene, hogy fővárosunkat ne a legolcsóbb kategóriába sorolják be folyton.

Forrás: turizmusonline.hu

Kép: varosban.blog.hu