VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Balatoni Gasztrotérkép – második kiadás

2016-02-04 | viptravel

Balatoni Gasztrotérkép – második kiadás

A Tihany–Alsóörs tengely után most a Káli-medence–Badacsony–Tapolca-Szigliget–Vonyarcvashegy–Keszthely–Hévíz–Sümeg–Somló útvonal legjobb vendéglátósai és borászai is összefogtak.

Szinte tavaszias napsütéssel várták a Balaton északnyugati részének kiváló éttermei, kávéházai, pincészetei és szállodái a vonyarcvashegyi Zenit Hotelbe érkező újságírókat, akiknek kiadós kóstolót is hoztak a régió ízeiből. Aprósüteményekkel, vendégváró falatokkal készültek, a vörösboros kolbászkától a vitello tonnaton át a libamájas kanapékig. Mindehhez persze pezsgőt és bort is kínáltak, szintén a régióból, a Bock Bisztró ebédmenüje előtt.

A térképek célja, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően, hiszen a tó és környéke a főszezonon kívül is bőven tartogat látni-, enni-, innivalót. A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton mint egész éves úti cél népszerűsítését.

A házigazdák most ízelítőt adtak kínálatukból, és láthattuk, télen is csodás arcát mutatja a magyar tenger. A második Balatoni Gasztrotérkép remek iránytű lehet minden idelátogató és gasztrorajongó számára, hiszen az összes hasznos információt tartalmazza a vendéglátóegységekről: téli nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.

A térképeknek folytatása is várható, hamarosan tavaszi–nyári kiadással, angol nyelvű verzióval, és további régiókkal bővül majd a paletta.

A kiadvány teljesen ingyenes, elérhető a térképen szereplő egységekben, a régió főbb turisztikai pontjain és a nagyobb szállodákban is, valamint letölthető online a Balatoni Gasztrotérkép Facebook-oldaláról.

A második Balatoni Gasztrotérképen szereplő éttermek, borászatok:

Bakos Attila Vendéglője

Bock Bisztró Balaton

Borbarátok Vendéglő

Hotel Bonvino

Istvándy Borműhely

Káli Art Inn

Káli Kövek Borászat

Kővirág - Étel, Ital, Ágy

Kreinbacher Birtok Somló

Laposa Birtok

Liliomkert piac - Káptalantóti

Liszkay Borkúria

Macchiato Cafe

Mi a Kő

Pampetrics Borkereskedés

Pálffy Pince

Pura Vida Wine&Dine

Terrazza Bistro&Bar

Télikert Bisztró

Forrás és kép: turizmus.com