VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Az ismeretlen Rio de Janeiro, az olimpia városa

2016-04-26 | viptravel

Az ismeretlen Rio de Janeiro, az olimpia városa

A világsajtóban egyre másra jelennek meg a riportok Rio de Janeiro-ról, amelyet az európai turisták kevéssé ismernek, ha jártak is ott, inkább csak néhány nevezetességet láttak.

A cikkek nemcsak a biztonságról szólnak – bár arról elég sokat – hanem a megaváros alig ismert helyeiről.

A svéd Vagabond turisztikai magazin a nap minden órájára ajánl érdekességet. Reggel sétát ajánl a botafogói kikötőben, ahol a szabadban is ezrek szoktak edzeni, vannak ingyenes szabadtéri edzőpályák is.

Ezután következhet egy igazi brazil reggeli, egy erős eszpresszó kávé és egy pao de queijo – egyfajta sajtos kenyér, például a Le Depannéur kávézóban, ami a Nelson Mandela térnél található. A délelőtti sétát a Santa Teresa negyedben érdemes megejteni, ami egy dombon fekszik, és egy régi, de jól karbantartott, művészi és kulturális negyede Riónak. Talán a legszebb kilátás a Parque das Ruínas-ról tekinthető meg. Itt valamikor volt egy birtok – mára csak romok maradtak – ahol a helyi művészek találkoztak.

Akik igazán meg akarják ismerni Brazíliát, természetesen nem elsősorban az olimpia napjaira időzítik azt. Az Ilha Grande szigeten – ahol valaha kalózok szálltak partra, és ahol egy nagy börtön működött - nincsenek autók, a tengerpart szinte még érintetlen. Ide utaznak azok, akik megunták a nagyváros zaját és szeretik a természetet. Riótól busszal meg lehet közelíteni a szigethez közel eső két falut, ahonnan hajóval lehet megközelíteni a trópusi erdőket és a vízesést. .

Viszonylag új turista célpontja Riónak, egy 844 méteres szikla a Pedra de Gavea, ami a Parque Nacional da Tijuca nevű nemzeti parkban fekszik. Hogy ide ellehessen jutni, körülbelül három órán keresztül kell vándorolni és hegyet mászni. De megéri, mert fent a szikla csúcsán fantasztikus a kilátás. A Vagabond arra is figyelmeztet, hogy óvatosan kell fényképezni, mert a sziklák csúszósak, és fotózás közben már két turista is meghalt az utóbbi öt évben.

Forrás és kép: turizmus.com