VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Az Amade Chateau***** különleges világa

2015-07-09 | viptravel

Miért csorog itt arany a falakon, és ülnek békák a medence felett?

Az Amade Spa a nyugalom szigete – a Csallóköz szívében! A szálloda fürdőjének egész belvilágával arra szerették volna emlékeztetni kedves vendégeiket, hogy Európa legcsodásabb (és legnagyobb!) folyóközi szigetén vagyunk, amelyet régen Aranykertnek neveztek.

Nem véletlenül ragyog aranyszínben a medence mennyezete, és vonja be aranyos fénnyel a homokszínű falakat: alig pár évtizede bizony még az itteniek a Duna homokjából mosták az aranyat. (A hatvanas évekből származó képek az emeleten ezt a műveletet mutatják be.)

A belépőbe egy csallóközi népművészeti mintát festettek fel aranyfestékbe kevert homokkal. Ezt egy terítőről másolták ide: időtálló, mert nem csupán szép, hanem modern is, és az itteni nép alkotókedvét mutatja.
A bejárattal szemben a várkonyi Amade család jelmondatát láthatják: Amore et candore. Szeretettel és becsülettel. Az Amadék nagynevű és nagy tettekkel bíró nemesi család volt. Várkonyban volt az ősi fészkük, s itt állt az eredeti váracsuk, a kárpitozott székek a belépőben ennek hangulatát idézik.

Az üvegajtókra várkonyi báró Amadé László verseit írták, aki első igazi dalköltőnk volt, „A szép fényes katonának” című dalát ma is éneklik. Könnyedén verselt latin és német modorban – sőt, a szlovák nyelvvel is kacérkodott-próbálkozott, ahogy az öltőzőbe vezető ajtó verse mutatja.

A recepció aranyos tapétája is „emlékeztető”: a kastély kertjét idézi fel a szökőkúttal, az öltőző pedig a Csallóköz gazdag vízi világát. A berendezés itt is a helyi asztalosok ügyes kezét dicséri, a padokat és asztalokat a kastély régi tetőszerkezetéből nyert gerendákból készítették.

A bőszen kuruttyoló békanemzetség sem véletlenül áll ugrásra készen az emeleten: Várkony címeréből kerültek ide. Egy helyi keramikus mintázta meg őket, akárcsak a spa-t díszítő többi kerámiadíszt. A szitakötő is gyakori vendég errefelé és „vezérmotívumként” nem csupán a spa falán és a kastély márványpadlóján tanyáznak, hanem kint a kertben is. Az ember szereti a természet formáit, a gömböt, vagyis a napot, a hullámvonalat, vagyis a vizet – ezért ismétlődnek ezek a formák a fürdő mennyezetén és belterében.

A VIP Travel kiemelt forgalmazója az Amade Chateau***** kastélyszállónak, kérje különleges ajánlatunkat!