VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A vulkánfagyi lesz az idei nyár slágere

2016-06-08 | viptravel

A vulkánfagyi lesz az idei nyár slágere

A Vezúv nevű kreáció nyerte az idei Év fagylaltja versenyt, amelyre közel kilencven édességet neveztek. Az eseményt Szegeden rendezték meg a nemrégiben újranyitott legendás Virág Cukrászdában.

A nemrég megújult szegedi Virág cukrászdában június 6-án rendezett eseményen tartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét - írja a laboratorium.hu

Egy város fagylaltjára mindig emlékezünk – utalt Botka László Szeged polgármestere a nyári édesség turisztikai jelentőségére a nagy múltú és június eleje óta újra régi fényében pompázó Virág Cukrászda teraszán tartott köszöntőjében.

A versenyhez sok sikert kívánt Selmeczi Gábor, a rendezvényt szervező Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, valamint Horváth Ferenc szakmai elnök is, aki újpesti cukrászdájával az országban elsőként érdemelte ki a TOP-Higiénia minősítést.

A nagyszabású versenyen az ország legjobb cukrászatai készítették el a legkitűnőbb fagylaltkreációkat, amelyek közül a New York kávéház, a Szamos Marcipán Cukrászat és az Auguszt Cukrászat cukrászmestereit is felsorakoztató zsűri végül a Vezúv fantázianevű alkotást választotta ki.

A közönségdíjat a többek között Liptai Claudiát, Ördög Nórát, Marko Krivokapic kézilabdázót, Segal Viktort, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagját is magában foglaló közönségzsűri választotta ki. A vulkánikus kreáció méltán ejtette ámulatba a szakembereket és laikusokat egyaránt: a csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra még ízletes meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, a budapesti Nándori cukrászda cukrásza.

A szegedi Klauzál téren június 6-án ugyan a fagylalté volt a főszerep, ám ezen a napon választották ki a Magyarország Tortája verseny döntőjébe jutott három legkitűnőbb alkotást, és szó esett az ugyancsak az augusztus 20-i eseménysorozathoz kapcsolódó Magyarország Cukormentes Tortája versenyről is.

A rendezvényen egész nap szaktanácsadást tartó Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa elmondta, hogy a Magyarország Cukormentes Tortája verseny egyfajta közös tanulás, amelynek során a cukrászok és a közönség egyre jobb hozzáadott cukor nélküli édességeket készítenek.

A TOP-Higiénia-rendszer az Év Fagylaltja versenyen is bemutatkozott.

Az Év fagylaltja versenyen kiosztottak még egy közönségdíjat is, amelyet a Csákvárról érkező Csuta Zsoltnak ítéltek oda a parmezános-körtés joghurtfagylaltjáért.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől megtudtuk, hogy az Év Fagylaltja versenyre 85 fagylalt nevezett, a kötelező íz idén a meggy volt.

A Magyarország Tortája középdöntőjében tíz torta közül választotta ki a szakmai zsűri a három döntős tortát, melyek a következők:

Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda Dunaföldvár

Őrség Zöld Aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján

Zuzorka - Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu