VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A Szó testvérek és a jó palócok

2015-11-05 | viptravel

Mikszáth novelláiról és regényeiről nevezte el a süteményeket Szó Gellért és Szó Dániel, az idei Országtortát (Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta) is megkreáló salgótarjáni testvérpár

A „Fekete városban" a tragédia fekete színére utalva étcsokoládé uralkodik, mellett cukros linzer, étcsokoládés ganache, tejcsokoládés crémeux, étcsokoládé glazing, kakaó crumble a főbb összetevők.

A Hókirályról annyit kell tudni, hogy ez a rövid gyerekmese egy felfuvalkodott hóemberről szól. A fehér félgömb megjelenésében utal a hóemberre, a burok alatti, vérvörös folyós gránátalmaszósz az alkotók szerint a múlandóságra emlékeztet. Kókuszos mering, könnyű kókusz mousse, gránátalma coulis, fehércsokoládés glazing, kókusz marshmellow alkotják a kis félgömböket.

A híres Debreceni Kollégium ösztöndíjas diákjaiként ismerjük meg – az 1690-es évek táján – a két árva jobbágyfiút, Veres Lacit és Istvánt, a jólelkű Dobos néni ingyenkosztosait. A két fiú - jó és rossz - párba állítása arra emlékeztet, hogy a mesék birodalmában a jó mindig elnyeri jutalmát, a rossz - néhanapján - a büntetését. A két diákot idézi meg a világos és sötét, azaz a tej- és étcsokoládé találkozása. Mandulás felvert karamellizált mandulával, tejcsokoládés felvert ganache-sal, mangó-passió coulis-val készült a kis műremek, amely még kap a végén egy kis étcsokoládé fújást.

A Zsuzsi szobalány ihlette a Galamb a kalitkában nevű „monodesszertet", amelyben a fehércsokoládé és az eper uralkodik.

A Különös házasságban a divatos sós karamellkrém uralkodik, amely már önmagában is ellentmondás, hiszen ebből a regényben is akad jócskán.

A Beszterce ostroma szereplői között két hölgy is akad, Estella, a trapéztáncos, és Apollónia, az árva leány. A sütemény a nőknek adózik, nagy tisztelettel, miközben egy nagyon egyszerű tésztát cicomáz fel finom ízekkel, díszekkel és szokatlan megjelenéssel.

A bemutatón Szó Katalin, a fiúk szerényen a háttérbe húzódó, fiatal édesanyja tűnik leginkább a főnöknek, míg gyermekei közül egyik a cukrász-, másikuk a pékmesterségbe szeretett bele. Bár egy viszonylag hátrányos helyzetű régióban laknak, a minőséget a vevők itt is értékelik. A barna sörös kenyér, a frissen, mindig azonos időben pörkölt kávé illata messziről odacsalja a kis üzletbe a cukrászdákban egyébként sem túl gazdag város lakóit. Az olaszországi gyakorlat során megtanulták, hogy a minőség a legfontosabb, és ez az alapanyagoknál kezdődik. A másik fontos dolog, az állandó tanulás, kísérletezés. Sommelier és barista tanfolyamot is elvégeztek, és mindig a választék bővítésén törik a fejüket, újabban különleges, újragondolt szendvicsekkel kívánják bővíteni a G&D Kézműves Cukrászda választékát.

Forrás és kép: turizmus.com