VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A Szekszárdi Szüreti Napok közel sem csak a borról szól

2015-09-11 | viptravel

A Szekszárdi Szüreti Napok közel sem csak a borról szól

Hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezik Szekszárdon a Szüreti Napokat, az ország egyik legfontosabb borvidékének ünnepe azonban közel sem csak a borról szól.

A szüret hagyományosan fontos esemény a borvidéken, ennek megfelelően a leglátványosabb program a szombat délutáni szüreti felvonulás; a menetben megjelennek a szüreti hagyományok, színpompás népviseletek, néptáncegyüttesek is. A felvonulás után választják meg a Béla király téri színpadon a „Szüret Táncos Párját", akik a következő évben a rendezvény arcai lesznek.

A szeptember 17-én kezdődő fesztivál négy napja alatt a borvidék legjobb pincéi kínálják boraikat a Borudvarban: kiváló alkalom ez a kóstolásra, legyen szó az elmúlt évek Év Bortermelőiről, Vida Péterről és Dúzsi Tamásról, vagy akár a borvidéket meghatározó többi pincéről. Egyre több termelő bora kerül az új Szekszárd-palackba – érdemes megkóstolni ezeket a kadarkákat, kékfrankosokat és bikavéreket, mert a szándék szerint ezek a borok hűen képviselik a szekszárdi fajtákat és termőterületet.

A Borudvaron kívül is rengeteg érdekes program várja a látogatókat: hagyományőrző kézműves vásár, boroscímke-, fotó- és autókiállítás, színes családi programok vezetik fel az esti koncerteket, ahol idén fellép a Csík zenekar Rúzsa Magdival, a Kiscsillag, a Kerekes Band, és a rendezvény vasárnap este zárul az Irigy Hónaljmirigy koncertjével.

Részletes programok: http://www.szekszardiszuretinapok.hu

Forrás és kép: turizmus.com