VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

A kormány célja, hogy az állatkert és a Városliget a főváros legvonzóbb szabadidős helyszínei legyenek

2017-05-30 | viptravel

A kormány célja, hogy az állatkert és a Városliget a főváros legvonzóbb szabadidős helyszínei legyenek

A kormány legutóbbi ülésén áttekintette a Fővárosi Állatkert és a Városliget fejlesztését – erről Lázár János beszélt a Kormányinfón.

A '80-as évek közepe óta a Városliget park részére a magyar állam érdemben nem áldozott, most a terület teljes rehabilitációja megtörténhet.

A tájépítészeti és kertépítészeti tervezőt már kiválasztották, a tervek várhatóan 2017 júniusára készülnek el. A liget jövőjével kapcsolatban 118 szervezet bevonásával zajlott konzultáció: a mintegy ötszáz javaslat nagy része be is került a végleges koncepcióba.

A Városliget parkjának teljes rehabilitációja a tervek szerint 2020-ra készül el, a munkálatok azonban már jelenleg is zajlanak: a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója előrehaladott állapotban van, az intézmény környékén pedig egy olyan kertelemet építenek, amelyen egyértelműen látható lesz, hogy mi is a kormány terve és célja a zöldfelülettel.

Idén és a következő évben rekonstruálják a Hermina út felőli zöldfelületet, felújítják a Vakok kertjét, új sportpályák létesülnek, és a Szépművészeti Múzeum teljes környezete is megújul. A cél az, hogy teljes körű rehabilitációra kerüljön sor.

A Városliget egykor Európa legnagyobb ilyen típusú parkja volt, a tervezők ezt szem előtt tartva alkották meg a rehabilitáció koncepcióját. A tervek tartalmazzák egyebek mellett a Városligeti-tó eredeti állapotba való helyreállítását, a sétányok visszaépítését, és a zöldfelület jelentős növelését. Ebből az is következik, hogy a jövőben jelentősen csökkenhet az autós- és tömegközlekedési forgalom. A zöldfelületeken pihenő, szabadidős és turisztikai célú parképítésre kerül sor, emellett kutyafuttatók is létesülnek.

Az állatkert Magyarország leglátogatottabb turisztikai és szabadidőközpontja, több mint évi egymillió látogató keresi fel, ezért kiemelten fontos a fejlesztése. A mintegy 41 milliárdos újjáépítés valójában három projekt. A Hermina úton 5,7 milliárd forintos költségvetési forrásból épül egy 700 férőhelyes mélygarázs, a tervek szerint még 2017 végén, 2018 elején elkészül a Mesepark és a biodóm. A vidámpark eddig nem használt részei is az állatkerthez kerültek - a biodóm is ezen a területen épül fel -, továbbá felújítják többek között a hullámvasutat is.

Forrás és kép: turizmusonline.hu